ČOVIĆ OTKRIO TAČAN BUDŽET ZVEZDE! Komentarisao i Željka Obradovića! Evo ŠTA je rekao!

Autor:

Sport

08.04.2024

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U 2016. godini smo bili u Top 8 sa budžetom od 4,5 miliona evra, što je interesantno", ističe predsednik kluba sa Malog Kalemegdana.

ČOVIĆ OTKRIO TAČAN BUDŽET ZVEZDE! Komentarisao i Željka Obradovića! Evo ŠTA je rekao!

Foto: Starsport

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezdaNebojša Čović večeras gostuje u emisiji "Indirektno" na TV K1. Tamo se dotakao i samog budžeta kluba za tekuću sezonu.

U gostovanju je govorio o mnogim temama, uspesima večitih, ideji o oba beogradska kluba u Evroligi, Željku Obradoviću, ali je otvorio sa nekadašnjim uspesima Zvezde, konkretno poslednjim ulaskom u drugu fazu najelitnijem takmičenja Starog kontinenta. 

- Kad smo bili u Top 8? Ove godine smo bili na 16. mestu, a vaše kolege i vi pominjete da smo dobili velike pare i da nismo ništa uradili. Za mene je donji deo tabele sve ispod devetog mesta. Ja mislim da smo i jedni i drugi u donjem delu tabele. Mi nismo igrali Superkup, Partizan jeste. Partizan nije uzeo Superkup, uzeo ga je Studentski centar. Kup smo uzeli, u AdmiralBet ABA ligi smo prvi. Igrali smo Evroligu, ja stvarno želim da Partizan uđe u 10. Naš budžet za igrače je 12,2 miliona evra bruto. Nemamo crne ugovore sa igračima i trenerima. Ako to nekog vređa, onda ne pričamo o parama. Treba da pričamo o tome, da je sve transparentno, posebno onaj novac koji daje država - rekao je Čović.

Foto: Starsport

Nebojša Čović

Potom je rekao i koliki je bio budžet Zvezda kada je ušla u Top 8 Evrolige.

- U 2016. godini smo bili u Top 8 sa budžetom od 4,5 miliona evra, što je interesantno. Probaćemo da uđemo u Top 8, ne samo to, nego u Top 4. Imate Armani, Asvel, veće budžete od nas, pa ništa. CSKA je imao budžet 40+ miliona, a to je bilo koliko god hoćeš. Ne možeš svake godine da osvajaš. Čak jedne godine nije ni uspeo da uđe u F4, a mislim da je Dule Vujošević tad bio trener. Mi smo prvi rekli, napravljeni su promašaji u skautingu. Ko je znao da će Nejpir, čovek koji treba da bude ekstra plej da odigra tako.

Prokomentarisao je i uspehe tima.

- Prvo da jednu stvar raščistimo. Ne treba da nasedamo na priču iz drugih sredina da je važna Evropa, a da nije ništa drugo važno. Osvojili smo 23 trofeja, i ABA liga je evropsko takmičenje. Nismo ekipa za potcenjivanje u Evroligi, nema koga nismo pobedili. Mi odemo tako izgubimo od Asvela, pa u Milanu dobijemo Armani. Naša je želja da napravimo konfiguraciju tima koja može da bude konkurentna. Videćemo kako će trener Sferopulos skautirati ekipu. AdmiralBet ABA liga obezbeđuje kontinuitet igranja u Evroligi. Nama je važna i domaća liga, neverovatno je da neko ne igra ligu dve godine, a dobija pare od države. Ne možete tako da nipodaštavate, a da nemate nikakvu sankciju. Nama je važan i Kup. I na kraju šta ste uradili u Evroligi? Na kraju se samo broje trofeji. Ne živi se od minulog rada.

O borbi za to da dva kluba igraju u Evroligi...

- Ja se iskreno borim. Ne možete od mene čuti da jedno pričam javno, a drugo da radim. Ja se borim da imamo dva kluba. Pošto svi pričaju da smo prljavi Balkanci, Grčka hipotetički da ima jednog predstavnika, Turska... Šta bi se događalo tamo na utakmicama. Oni imaju taj mir. To tako funkcioniše, a mi se borimo da imamo dva predstavnika, jer to zaslužuju i Zvezda i Partizan. Naša prosečna gledanost je veča od 17.300 ljudi po utakmici. Prihod od sezonskih karata će biti preko 6 miliona evra. Polovina je svih troškova od ulaznica, a nismo išli da cene budu veće. Zvezda će ići na to da ima jezgro domaćih igrača. To smo radili godinama unazad.

Takođe se dotakao i Željka Obradovića. 

-Ja mislim da je Željko Obradović jedan od najboljih trenera u Evropi. Mi smo dugo sarađivali. I kada sam bio u gradu i kada je trebalo da otputujem u Istanbul na finale Kupa šampiona. Napravili su odličan rezultat. Imenovali smo i Željka posle Dudinog povlačenja. Tako smo i otišli u čuvenu Atlantu gde smo odigrali čuveno finale, sa čuvenim drim timom. Kod nas je, kada izgubi od Partizana ili Zvezde ono da si najgori, ruše te, smenjuju.... Ja to razumem. Navijači imaju pravo da se tako ponašaju, ali nemaju kompetencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading