PARTIZANU SE DRASTIČNO POVEĆALE ŠANSE DA SE PLASIRA U PLEJ-IN EVROLIGE! Veliki rival POTUČEN - evo šta kaže tabela!

Autor:

Sport

04.04.2024

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma bitna pobeda u Berlinu.

PARTIZANU SE DRASTIČNO POVEĆALE ŠANSE DA SE PLASIRA U PLEJ-IN EVROLIGE! Veliki rival POTUČEN - evo šta kaže tabela!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana slavili su nad Albom u Berlinu u 33. kolu Evrolige rezultatom 94:83.

Nakon što su otišli na poluvreme sa ubedljivih +13, crno-beli su se "poigrali sa vatrom". Konstantno se Alba "šunjala" i pokušavala da sustigne prednost Partizana, ali se to na kraju nije dogodilo. Kada su domaći prišli na ozbiljnih -5, pojavio se "X" faktor - Alen Smailagić. Zakucavanje, trojka, pa ukradena lopta. "Smajli" je bio jedan od najzaslužnijih za dvocifreno vođstvo Partizana pred poslednju deonicu. Tamo gde je on stao, nastavio je Bruno Kaboklo u poslednjem kvartalu. Odličnom energijom Brazilca u odbrani proistekli su važni poeni u napadu, a da više ne bude dileme o tome ko će odneti pobedu iz Berlina pobrinuo se Naneli sa vrlo bitnom trojkom na dva minuta do kraja.

Najefikasniji u redovima domaćih bio je Timan sa 20 poena, dok je Naneli postigao 19 kod crno-belih.

Standings provided by Sofascore

Crno-bele sada očekuje "biti ili ne biti" meč protiv Valensije, ali i nada da će Efes izgubiti neki od dva preostala meča (protiv Fenerbahčea ili Crvene zvezde).

Ipak, ono što je ohrabrujuće jeste da je Valensija potučena večeras od strane "fenjeraša" Asvela, kao i da je Žalgiris poražen od Monaka, što su potencijalno dva problema manje za crno-bele. Litvanci sigurno ispadaju iz igre, dok "šišmiši" i dalje imaju šanse, ali, što se tiče njih, Partizan sve drži u svojim rukama. Jedino što nedostaje jeste da Efes izgubi. Još jedan važan meč za "parni valjak" odigraće sutra Armani i Virtus. Tu se navija za tim iz Bolonje.

Za nedelju dana biće razjašnjeno sve i znaćemo ko će u plej-in, a za koga je sezona u Evroligi završena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading