JOKIĆ MAJSTORIJOM SRUŠIO PEJSERSE! Srpski centar NA KORAK od TRIPL-DABLA!

Autor:

Sport

14.01.2024

23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa porazili su Pejserse na domaćem terenu.

JOKIĆ MAJSTORIJOM SRUŠIO PEJSERSE! Srpski centar NA KORAK od TRIPL-DABLA!

Foto: twitter.com

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su u meču na domaćem terenu sa Indijana Pejsersima rezultatom 116:108.

Srpski centar imao je učinak od  25 poena , 12 skokova i devet asistencija. Pored njega za tim iz Kolorada dominirao je Majkl Porter Džunior sa 25 poena i čak sedam pogođenih trojki. Upečatljivo je da je Nikola imao samo jedan promašaj iz igre za čitavu utakmicu. 

U protivničkom sastavu najefikasnjiji je bio Brus Braun sa 18 poena i deset skokova. Njemu je pomogao Badi Hild sa 16 poena, ali i dve ukradene lopte.  

Prvo poluvreme je izgledalo kao čitava utakmica. U pitanju je bila konstantna rezultatska klackalica i nijedna ekipa nije uspevala da se odvoji i napravi veću razliku. Pitanje je kako bi utakmica izgledala da je Pejsersima bio na raspolaganju najbolji igrač ekipe, Tajris Halibarton.

Prvi deo igre obeležile su bravure gorostasnog centra, koji je na svaki način pokazivao zbog čega je dva puta poneo zvanje najkorisnijeg igrača u najjačoj ligi sveta. 

Naime, na kvoterbek pas Arona Gordona sa celog terena, Nikola je odlučio da se okeša o obruč i tako pokaže da, iako se često ne opredeljuje za zakucavanje, i te kako ume da to učini kada je raspoložen. 

 

 

Potom je podsetio sve da nije samo skorer, već i vrhunski asistent. Jokić je odlučio da vrati svom saigraču za odličnu asistenciju na svoj način, te mu je dobacio odličan lob pas, koji je Gordon umeo vrlo dobro da "unovči" novim kucanjem. 

 

 

Denver je u jednom trenutku uspeo da ode na plus devet, ali fantastični Brus Braun, inače igrač Nagetsa prošle sezone, nije dopustio da se ekipa iz Kolorada otcepi, te se na odmor otišlo sa 57:60. 

"Flertovao" je Nikolin tim sa odvajanjem od protivnika, ali su im Pejsersi disali za vratom sve vreme. U trećem kvartalu se Somborac uključio poenterski više u meč, te je stigao do velikih 16 poena, ali i devet skokova i osam asistencija. Tripl-dabl učinak se već tada osećao u vazduhu, a na poslednji predah se otišlo rezultatom 84:89. 

 

 

Poslednji deo igre je obeležilo izbacivanje DeAndre Džordana iz igre. Američki centar je već imao tehničku grešku, kada je žustro nasrnuo na sudiju i zaradio isključenje. 

Upečatljivo je bilo i što je Nikola tek krajem meča prvi put stao na liniju za slobodna bacanja. Pokušavali su Pejsersi da se vrate u meč, ali su Nagetsi sigurno sačuvali prednost do kraja i na kraju trijumfovali. 

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading