DEBELJKO IZ SOMBORA JE NAJBOLJI KOŠARKAŠ SVETA: OVO je PROMENILO SVE u karijeri Nikole Jokića! PRE Miška Ražnatovića, JEDAN ČOVEK je VEROVAO!

Autor:

Sport

10.01.2024

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U životu je nekada potrebno samo da neko prepozna kvalitet.

DEBELJKO IZ SOMBORA JE NAJBOLJI KOŠARKAŠ SVETA: OVO je PROMENILO SVE u karijeri Nikole Jokića! PRE Miška Ražnatovića, JEDAN ČOVEK je VEROVAO!

Foto: Twiter.com/screenshot

Nikola Jokić je najbolji košarkaš na planeti i svojevrsni fenomen. Došao je u NBA ligu tiho, a postepeno je gradio svoje ime, koje se već sada stavlja u ravan sa velikanima košarke.

Jokić je globalna senzacija i dokaz da je sve moguće. Nikola je na prvi pogled predstavnik "običnog naroda".

Belac sa viškom kilograma dominira nad atletski sposobnijim igračima, reklo bi se pravi "američki san".

Jokić ipak i pored toga što je dvostruki uzastopni MVP lige, NBA šampion i najkorisniji igrač finala i dalje ne dobija dovoljno priznanja za postignuto.

Razlog za ovo je što Nikolu ne zanimaju reklame, nema društvene mreže, a svu priču obavlja na terenu.

Da bi Nikola došao na ovaj nivo, moralo je da se poklopi mnogo toga. Miško Ražnatović je neko ko ga je doveo u Megu i smatra se da je "otkrio" Jokića, ali jedan čovek ga je prepoznao dok je još igrao u Somboru.

Ljuba Aničič je 2012. godine prepoznao Jokićev talenat i doveo ga je u Vojvodinu, gde je bio trener.

Republika

Foto: printscreen KK Vojvodina

Nikola Jokić u dresu Vojvodine

 

- Video sam ga na nekoj utakmici, bio sam na tribinama, jednostavno u oko mi je upalo talentovano dete. Vrlo brzo sam shvatio da niko nije znao za njega, da nije prošao apsolutno nikakve reprezentativne selekcije, e sada da li je to bio propust nekoga ili jednostavno nisu smatrali da je dobar, to ne znam, ali meni se svideo kako je izgledao na terenu. Pošto smo znali njegovog brata Strahinju koji je tada već prestajao da igra, dogovorili smo se da Nikolu dovedemo u Novi Sad da se priključi ekipi juniora kojoj je ionako falio centar - rekao je Aničić za Mocart sport.

Nikola je u dresu kluba iz Novog Sada pružao monstruozne partije, imao je indekse korisnosti od 50, 60, a umeo je da postigne po 40 poena uz 20 skokova.

Republika

Foto: printscreen kss

Primer statistike Nikole Jokića u juniorima

Nikola je prešao u Megu, a ostalo je istorija.

Da nije bilo čoveka koji je verovao u njega dok je bio samo buckasti dečko koji igra u Somboru, svet bi bio uskraćen za magiju.

Jokiću se sve poklopilo, a on je to potvrdio napornim radom i zalaganjem.

To je najbolja poruka za svu decu koja imaju veliku snove, da rade vredno, a neko će to primetiti i nagraditi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading