PISTONSI NEMOĆNI PROTIV NIKOLINE MAGIJE! Jokić ASISTENCIJAMA srušio Detroit!

Autor:

Sport

08.01.2024

04:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova pobeda u režiji srpskog gorostasa.

PISTONSI NEMOĆNI PROTIV NIKOLINE MAGIJE! Jokić ASISTENCIJAMA srušio Detroit!

Foto: www.profimedia.rs

Denver Nikole Jokića slavio je na domaćem terenu u meču sa Detroit Pistonsima rezultatom 131:114. 

Nikola je u pobedi svog tima postigao tek četiri poena i sedam skokova, ali i monstruoznih 16 asistencija. Sve to za samo tri četvrtine. U protivničkoj ekipi, najefikasniji je bio Džejlen Duren sa 20 poena i pet skokova. 

S obzirom da su Pistonsi jedna od najgorih ekipa u istoriji čitave NBA lige (moguće i američkog sporta uopšte), prva četvrtina je protekla prilično ujednačeno. Jokić poenterski nije doprinosio, ali je zato imao već četiri asistencije.

U drugi deo se ušlo rezultatom 31:29. Žilavu partiju su pružili momci iz Detroita u prvom delu utakmice, podsećajući u par navrata na daleko uspešnije „loše momke“, kako su nekada zvali ekipu predvođenu Ajzejom Tomasom. Kad god je Denver pokušavao da se odlepi, Bojan Bogdanović i Kevin Noks su održavali utakmicu koliko toliko ujednačenu.  Nikola je veći deo ovog dela igre presedeo na klupi.

Ipak, sjajni Majkl Porter Džunior je vukao svoju ekipu poenterski i koristio sva magična dodavanja gorostasnog Somborca, kada je ovaj ušao sredinom četvrtine, tako da su Nagetsi do poluvremena stigli do solidne prednosti od sedam poena.

 

 

Treći kvartal je obeležila nova asistencija Nikole Jokića. Srbin je pasom sa celog terena pronašao Kentevijusa Koldvela Poupa, koji je loptu lako smestio u obruč. 

 

 

Somborcu se baš u ovom delu meča igralo sa odbranom Detroita, tako da je "počastio" i Arona Gordona jednom preciznom loptom u srcu reketa. Već sredinom treće četvrtine, pitanje pobednika je delovalo odlučeno, tako da je ostatak bio samo odrađivanje posla. 

 

 

Pronalazio je Nikola svoje saigrače iz svih pozicija. Bilo iz trka, kao na snimku ispod, ili sa kapice mirujući, Pistonsi nisu znali ge pre da gledaju dok su im Nagetsi trčakarali po reketu. Jedino što je Jokića sprečilo da nastavi sa svojim ludorijama je četvrti faul, i tehnička greška, koja je delovala prestrogo dosuđena.

 

 

U četvrti kvartal se ušlo sa sigurnim rezultatom 108:85, te je ostatak bio samo formalnost. Nagetsi su utakmicu priveli kraju mirno i staloženo, a poentersku palicu je od Nikole preuzeo fantastični Džamal Mari sa čak 37 poena! Pored Kanađanina, DeAndre Džordan se istakao svojim zakucavanjima u prvoj i poslednjoj četvrtini, čime je podsetio na svoje zlatne dane iz "lob city" ere Los Anđeles Klipersa. Što se Jokića tiče, srpski centar se nije do kraja vraćao u igru, a za time i nije bilo preke potrebe. 

Denver se sada nalazi na sigurnoj trećoj poziciji Zapadne konferencije, dok Pistonsi ostaju zakucani za dno istoka sa samo tri pobede. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading