VENECIJA BRUTALNO NAPALA PARTIZAN: Evo ŠTA Italijani KAŽU o TRANSFERU Bruna Kabokla!

Autor:

Sport

07.11.2023

21:54 >> 22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne mogu da se pomire sa situacijom.

VENECIJA BRUTALNO NAPALA PARTIZAN: Evo ŠTA Italijani KAŽU o TRANSFERU Bruna Kabokla!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaški klub Venecija oglasio se saopštenjem nakon što je Bruno Kaboklo potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom.

Nisu srećni čelnici kluba iz Italije, a smatraju da im je učinjena velika nepravda.

Republika

Foto: twitter.com/PartizanBC

 

 

- Venecija konstatuje nepravednu i pogrešnu odluku Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) da, na nagovor beogradskog kluba Partizan, izda dozvolu igraču Brunu Kaboklu. Izdavanje opozvanog odobrenja, uprkos veoma ozbiljnom prekršaju koji je sproveo sportista, u očiglednoj lošoj nameri i uz krivu saglasnost menadžera i novog kluba je potpuno neprihvatljivo, i biće osporavano od strane Venecije na svakom forumu i svim pravnim dostupnim sredstvima, počevši od žalbe Žalbenom veću FIBA.

Isto tako, Venecija zadržava pravo da se nezakonito ponašanje menadžera igrača i samog Partizana iz Beograda – koji je, uprkos tome što je bio svestan ugovorne obaveze sa Rejerom, nastavio sa zahtevom za transfer – istražiti na odgovarajućim mestima.

Nije tolerantno da u funkcionalnom i međuzavisnom sistemu kao što je evropska košarka klub treba da iskoristi učinak igrača koji je ugovorom vezan za potencijalnog protivnika. I nije podnošljiv zaokret igrača i agenata bez obzira na ne samo ugovore, već i sportske programe, ulaganja i konkurentnost timova.

Klub je apsolutno odlučan da nastavi svoju pravnu borbu protiv svih umešanih u ovu aferu i na svim mogućim mestima. Jer, nažalost, jasno je da poštovanje kodeksa ponašanja koje sankcioniše sama FIBA i osnovnih sportskih vrednosti koje treba da dele svi ne može biti povereno individualnoj savesti onih koji deluju, u bilo kom svojstvu, u našem sportu
- stoji u saopštenju Venecije.

Ostaje da se vidi kako će reagovati crno-beli na ove optužbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading