PRILIKA ZA NOVU RECKU: Nećete verovati kakav je skor u duelima Željka Obradovića i Duška Ivanovića

Autor:

Sport

03.11.2023

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni treneri sastaće se večeras 29. put u meču između Baskonije i Partizana u Evroligi.

PRILIKA ZA NOVU RECKU: Nećete verovati kakav je skor u duelima Željka Obradovića i Duška Ivanovića

Foto: Starsport

Sudar starih poznanika u Evroligi! Kada su prošle godine Partizan i Crvena zvezda Meridianbet prvi put igrali jedni protiv drugih u elitnom takmičenju, na klupama su sedeli Željko Obradović i Duško Ivanović, a isti treneri ukrstiće koplja i večeras (20.30, Sport klub 1). S tom razlikom što će crnogorski stručnjak debitovati na klupi Baskonije. Partizan na teškom gostovanju u Vitoriji, gde je prošle godine pao u produžetku posle nesrećno primljene trojke uz zvuk sirene na isteku 40. minuta, želi da nastavi seriju posle dve vezane pobede u večitim derbijima, dok Baskonija s novim trenerom namerava da se trgne posle tri vezana neuspeha.

Republika

Foto: Starsport

Žele da osvoje Španiju: Anđušić i Jaramaz

Uz košarkaše, snage će ponovo odmeriti iskusni treneri u čijim međusobnim duelima Žoc ima daleko više uspeha. Obradović i Ivanović su jedan naspram drugog bili čak 28 puta i trener crno-belih ima bolji skor 19-9. Oni su se prvi put sreli u sezoni 2002/2003, kada je Željkov Panatinaikos savladao Duškovu Taukeramiku. Od tada do danas odmerili su 17 puta snage u Evroligi i Obradović vodi sa 12-5, dok su prošle godine podelili plen i to slaveći u gostima.

Dvojica trenera bila su rivali i u turskom prvenstvu na klupama Fenerbahčea i Bešiktaša i tu je odnos bio 3-0 za Obradovića. Pre dolaska u srpsku košarku, poslednji put su se sreli u sezoni 2019/20. u Evroligi i Obradović je s Fenerom pobedio Ivanovića, koji je tada, kao i sada, trenirao Baskoniju.

Foto: Starsport

Deset puta se sreli Ivanović i Obradović u večitim derbijima

Što se duela u Srbiji tiče, oni su se s Partizanom i Zvezdom Meridianbet sreli u deset navrata. Osim 1-1 Evroligi, međusobni skor u AdmiralBet ABA ligi i Kupu Radivoja Koraća je 4-4, s tim da je Obradović uzeo trofej u regionalnom takmičenju, a Ivanović Žućkovu levicu.

Obradović - Ivanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading