NEVIĐENA BRUKA ITALIJANA! Ne znaju gde je rođen reprezentativac Srbije! Smeje im se ceo SVET!

Autor:

Sport

29.09.2023

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno su pogrešno napisali ime grada odakle potiče bivši igrač Zvezde Meridianbet.

NEVIĐENA BRUKA ITALIJANA! Ne znaju gde je rođen reprezentativac Srbije! Smeje im se ceo SVET!

Foto: Starsport

Tek što je stigao u Virtus posle učešća na Svetskom prvenstvu i osvojene srebrne medalje s reprezentacijom Srbije, Ognjen Dobrić se okitio i prvim peharom.

Tim iz Bolonje je sezonu otvorio osvajanjem Superkupa Italije, ali neće baš po lepom pamtiti početak u novom klubu, budući da ga je bivši prvak Evrope loše predstavio na zvaničnoj Tviter stranici.

Virtus je doskorašnjeg igrača Zvezde Meridianbet, rođenog 1994. godine u Kninu, predstavio kao košarkaša iz Hrvatske - zbog grada u kojem se rodio.

 

 

Italijani su iskoristili latinski naziv grada "Tenin" kako bi opisali Knin, gde kojim je svojevremeno upravljala Venecija. Oni si u u 20. veku imali pretenzije na drugu jadransku obalu, pa je tako Londonskim mirom trebalo da uzmu deo Dalmacije i sam grad Knin, ali je na kraju on pripao novoformiranoj Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.

Za vreme drugog svetskog rata trupe italijanske vojske nalazile su se u blizini, Srbi su od njih često tražili pomoć i zaštitu od ustaša, a utisak je da su samo "vrebali" plen i zauzimanje novih teritorija. Sada su Hrvatskoj dodelili grad Knin, iako u trenutku Dobrićevog rođenja SRJ Jugoslavija nije priznavala Hrvatsku!

SR Jugoslavija je tek 1996. godine SR priznala nezavisnost Hrvatske, a samostalna Srbija to nikada nije uradila oslanjajući se na ranije potpisana dokumenta. Praktično, Ognjen Dobrić je u oktobru 1994. godine rođen u Kninu, koji je bio grad u Republici Srpskoj Krajini, međunarodno nepriznatoj srpskoj državi na prostoru današnje Hrvatske, koju Jugoslavija u tom trenutku i dalje nije priznala kao samostalnu! Izgleda zamršeno, ali je mnogo tačnije od natpisa "Tenin, Croatia".

Republika

Foto: Starsport

 

- Iskreno, samo sam rođen u Kninu sticajem okolnosti. Rat je bio, jedina bolnica koja je radila, moji su živelu Šibeniku. Menjali smo lokacije. U avgustu 1995. smo krenuli u Srbiju sa kolonom. Imao sam 10 meseci, ne sećam se ni Knina ni ničega. Nemam saznanje o tome. Ali, drago mi je kada pričaju o tome. Drago mi je da slušam priče o tome. Osećam se kao da sam pripadnik tamo naroda dole. Moji imaju korene odatle, kulturu iz Dalmacije. Preneli su na mene moji... - rekao je svojevremeno Ognjen Dobrić, koji je u dresu Zvezde Meridianbet dobio nadimak "Kninska kobra".

U reprezentaciji Srbije prošao je sve mlađe selekcije, dok se nikada nije ni dovodilo pitanje da li bi Dobrić nekada mogao da zaigra za hrvatski nacionalni tim. Inače, Ognjenovi roditelji su stacionirani u Mladenovcu, gde je i on proveo celo detinjstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading