MAĐARSKI KOŠARKAŠ ZNA SVOJ CILJ ZA OVU SEZONU! Hanga: Hoću na peti fajnal-for!

Autor: Radovan V. Bibić

Sport

26.09.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Imam četiri završna turnira sa Barselonom, Real Madridom i Baskonijom, sada želim još jedan" - tvrdi novi član Zvezde Meridianbet.

MAĐARSKI KOŠARKAŠ ZNA SVOJ CILJ ZA OVU SEZONU! Hanga: Hoću na peti fajnal-for!

Foto: Republika

Košarkaški klub Crvenu zvezdu Meridianbet tokom leta pojačao je mađarski reprezentativac Adam Hanga. On je došao na Mali Kalemegdan iz Real Madrida, a pre "kraljevskog kluba" nastupao je još za Barselonu.

Zanimljiv je podatak da je on sa oba španska kluba uspeo da se plasira među četiri najbolje ekipe u Evroligi, a sad želi isti rezultat da ponovi i sa crveno-belima. 

- Naravno da želim da ponovim isti rezultata. Ja imam četiri završna turnira i to sa Barselonom, Real Madridom i Baskonijom. I naravno da bih voleo da ponovim još jednom. Sve ekipe žele da stignu tamo, bez izuzetka. Svih 18 timova. Videćemo da li ćemo uspeti, pošto neće biti nimalo lako. Mada mi moramo da idemo korak po korak da prvo se plasiramo u plej-of i onda da idemo dalje, pa kako bude. Očekuje nas mnogo utakmica - istakao je Hanga za "Republiku".

Mađarski reprezentativac je posle pet godina napustio Španiju, a on veruje da će se brzo navići na novi tim.

- Ovo je nova sezona, nov tim. Moramo da se uigramo da budemo pravi tim. Za to je potrebno vreme. Očekuje nas dugačak put s mnogim preprekama. Moramo da idemo meč po meč, kako bismo došli do uspeha na kraju. A svi znaju šta je naš cilj, a to su titule - jasan je bivši igrač Reala.

On je poručio da u Srbiju nije došao zbog trenera Duška Ivanovića, već Crvene zvezde Meridianbet. 

- Dolazak u beograd bila je lično moja odluka. Nisam došao zbog trenera Ivanovića ili Miloša Teodosića ili nekog drugog saigrača. Već mi se svideo projekat koji mi je klub predstavio. Smatrao sam da je to dobra odluka. Moja je želja da nastavim da igram evroligu i da se redovno dokazujemo. To ću ovde biti u prilici. Takođe, crveno-beli imaju najbolje navijače, biće zanimljivo igrati pred njima - naglasio je novi ljubimac delija.

Iskusni košaraš se prošle sezone više puta sastao s Partizanom u Evroligi, a svakako je plej-of serija ova dva tima obeležila njihove maratonske okršaje. Real je uspeo na kraju da slavi i to posle velike tuča koja je obeležila drugi meč. 

- Mi smo na kraju slavili, a ostalo je istorija. Svi znaju da smo šampioni, a niko ne pamti šta je bilo u plej-ofu. Svakako su to bile zaniljive utakmice i nije bilo lako igrati u Beogradu - zaključio je Adam Hanga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading