IZABRAO GA DŽORDAN, A TRENIRAO GUROVIĆ: Boriša Simanić imao zanimljive epizode u karijeri prepunoj izazova

Autor:

Sport

07.09.2023

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš na Mundobasketu ostao bez bubrega, a kada se oporavi moći će da nastavi da se bori za svoje mesto pod obručima.

IZABRAO GA DŽORDAN, A TRENIRAO GUROVIĆ: Boriša Simanić imao zanimljive epizode u karijeri prepunoj izazova

Foto: AP/Tanjug, Starsport, ST/Nikola Mutić

Boriša Simanić je dao bubreg za Srbiju i to bukvalno. Košarkaš Srbije ozbiljno je povređen na Svetskom prvenstvu u Manili kada ga je igrač Južnog Sudana Nuni Omot udario u jednom duelu, ispostaviće se, direktno u bubreg. Posle velike borbe da se našem reprezentativcu spasi organ on je, nažalost, morao biti izvađen kako bi se sprečile dalje komplikacije opasne po život.

Sve vreme krilnom centru stižu reči podrške sa svih strana, a "orlovi" će novu najlepšu posvetu moći da mu ispišu ako pobede Kanadu i plasiraju se u finale Mundobasketa. Ono što je sigurno je da su za Borišu Simanića čuli svi na svetu, iako on sigurno nije želeo da se na ovakav način "proslavi".

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Dao bubreg za Srbiju - Simanić u duel sa Sudancem

Naprotiv, srpski košarkaš vredno radi i trenira još od dečačkih dana i postepeno je gradio veliku karijeru koja je vrhunac, za sada, dostigla nastupom za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu. Simanićeva karijera počela je u mlađim kategorijama Budućnosti iz Bijeljine, a 2013. godine, kada je imao 15 godina, se preselio u redove Crvene zvezde Meridianbet. Boriša je sa crveno-belima osvojio juniorsku Evroligu 2014, a potom je izabran da bude deo kampa Majkla Džordana. Dok je pružao odlične partije u juniorskom timu Zvezde Meridianbet Simanić je igrao i za prvi tim FMP pod vođstvom Milana Gurovića.

Foto: Starsport

Boriša Simanić u crveno-belom dresu

To je tadašnjeg trenera Zvezde Meridianbet Dejana Radonjića navelo da Borišu uvrsti u prvi tim u sezoni 2015/16. Čim je postao punoletan potpisao je profesionalni ugovor sa crveno-belima, ali kako nije dobijao veću minutažu posle dve sezone se preselio na pozajmicu u FMP, a onda vratio na Mali Kalemegdan i igrao svoju najbolju košarku pod vođstvom trenera Milana Tomića. Crvenu zvezdu Meridianbet napustio je 2021. godine, a sa crveno-belima osvojio je tri titule u AdmiralBet ABA ligi, tri prvenstva i dva kupa Srbije, kao i jedan ABA Superkup.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Simanić je trenutno košarkaš Saragose

Usledila je epizoda u Megi, a posle godinu dana Boriša se preselio u špansu Saragosu za koju i danas nastupa. Osim u Španiji, Simanić je imao nameru da se oproba i u NBA ligi ali za sada nije dobio priliku. Najpre je bio prijavljen za NBA draft 2019. godine ali se povukao sa njega, dok je godinu dana kasnije bio na draftu ali je ostao slobodan agent jer ga nijedan klub nije izabrao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading