REBRAČA ZAGRMEO PRED MUNDOBASKET: Setite se da smo 2005. igrali u punom sastavu, pa nismo uradili ništa!

Autor:

Sport

10.08.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni centar smatra da poraz od Italije ne predstavlja realnu sliku "orlova".

REBRAČA ZAGRMEO PRED MUNDOBASKET: Setite se da smo 2005. igrali u punom sastavu, pa nismo uradili ništa!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Željko Rebrača

Košarkaška reprezentacija Srbije je u sredu u Atini izbubila od Italije, u drugoj utakmici na Akropolis kupu, što je "orlovima" treći poraz u poslednje tri godine od "azura".

Naravno, ovaj najmanje boli, pošto su prethodni bili u takmičarskim mečevima i to u eliminacionim fazama.

Prvi su Italijani našem nacionalnom timu naneli u finalu kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre 2021. godine, a potom i prošlog leta u osmini finala Eurobasketa.

Tim povodom je za portal Republika.rs izjavu dao legendarni košarkaš Željko Rebrača, koji je istakao da dosadašnji porazi od Italije ne moraju ništa da znače. 

- Ne bih isticao sad Italiju kao neko čudo, prosto mislim da smo imali samo loš dan. To se dešava i nije prvi put. Tačno je da smo izgubili tri puta od njih, tako se namestilo. Oni igraju sličnu košarku kao mi, znamo se dobro i u tim situacijama često dolaze porazi. Svakako, niko ne otkriva sve karte u pripremnom periodu - rekao je Rebrača. 

Republika

Foto: Starsport

Željko Rebrača

Srbija će na predstojećem Svetskom prvenstvu nastupiti u oslabljenom sastavu, jer selektor Svetislav Pešić ne može da računa na Nikolu Jokića i Vasilija Micića. Međutim, nekadašnji šampion sveta je istakao da "orlovi" i dalje imaju velike šanse da naprave dobar rezultat.

- Vidim da se dosta pominje ko ne igra i zašto. Neka se sete svi 2005. gde smo bili u punom sastavu pa ništa nismo uradili. Bitnije da bude dobra hemija u timu, da se igrači međusobno bodre i podržavaju i rezultat će doći. Naši momci nemaju breme favorita i to im olakšava stvari, ponekad tak pritisak zna da bude kontraproduktivan i da ljudi ne znaju da se nose s njim. Imamo odlične igrače, tu su Bogdanović i Milutinov, a verujem da će se i ostali pokazati.  Mi smo ranije uvek koristili reprezentaciju da se dokažemo u najboljem svetlu, prosto kad predstavljaš svoju zemlju moraš da tako da razmišljaš - zaključio je Rebrača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading