SVE JE JASNO KAO DAN: Evo zbog čega je Italija uvek KOBNA po Srbiju!

Autor:

Sport

10.08.2023

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da bi "orlovi" nadigrali "azure", potrebno je da poprave samo jedan segment igre.

SVE JE JASNO KAO DAN: Evo zbog čega je Italija uvek KOBNA po Srbiju!

Foto: Starsport

Nikola Jović protiv Italijana

Košarkaška reprezentacija Srbije je u sredu u Atini izbubila od Italije, u drugoj utakmici na Akropolis kupu, što je "orlovima" treći poraz u poslednje tri godine od "azura".

Naravno, ovaj najmanje boli, pošto su prethodni bili u takmičarskim mečevima i to u eliminacionim fazama.

Neuspeh u Atini je sve ljubitelje košarke podsetio na onaj prošlogodišnji. Tada su Srbija i Italija igrale u osmini finala Evropskog prvenstva, a iako su "orlovi" bili veliki favoriti i vodili su većim delom meča, na kraju su "azuri" slavili sa 94:86 i plasirali se u četvrtfinale.

Možda još bolniji poraz desio godinu dana ranije, u finalu kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre. Taj meč se igrao u Beogradu, a pobedu od 102:95 odneli su Italijani. Međutim, u njemu za razliku od prethodna dva nije bilo preokreta, pošto je naša reprezentacija od početka do kraja bila u zaostatku.

Kada se sa ove distance osvrnemo na sve tri utakmice u kojima je Italija bila bolja od Srbije, jedan podatak bode oči. U pitanju je procenat šuta za tri poena.

Na utakmici koja je odigrana u kvalifikacijama za mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju je bila najmanja razlika, pošto su tada "orlovi" šutirali 34 odsto za tri poena (11/32), a "azuri" 41 odsto (14/34).

Godinu dana kasnije, na Eurobasketu, reprezentativci Srbije su zadržali isti procenat (10/29), dok su se Italijani popravili na 42 odsto (16/38).

Na kraju, izabranici Svetislava Pešića su na Akropolis kupu ove srede totalno podbacili, jer su šutirali zaista loših 11/39, što je 28 odsto uspešnosti, dok su "azuri" pogodili 15 od 37 šuteva, odnosno 40 odsto.

Dakle, pošto je realno da se u drugoj fazi ovogodišnjeg Mundobasketa  "orlovi" ponovo susretnu sa Italijanima, da bi ih pobedili, potrebno je da značajno poboljšaju procenat šuta za tri ili da pronađu neki način da osujete rafalnu paljbu izabranika Đanmarka Poceka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading