PEŠIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Otkrio šta je bio ključ poraza od Italije!

Autor:

Sport

09.08.2023

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije je svojim izabranicima zamerio jednu stvar.

PEŠIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Otkrio šta je bio ključ poraza od Italije!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da ostvari novu pobedu na Akropolis kupu, pošto je drugog dana takmičenja poražena od Italije.

Svoje utiske je posle meča sa "azurima" izneo selektor "orlova" Svetislav Pešić.

- Veoma dobra utakmica oba tima, mislim da je ovo dobra priprema za Mundobasket i bila je potrebna utakmica sa timom kao što je Italija koja je iskusna i ima kontinuitet jer igraju tri godine zaredom zajedno. Naš tim, naravno, imao je mnogo uspona i padova od odličnih do veoma loših odluka koje su dovele do gubitka kontinuiteta u odbrani pre svega. Ovo nije izgovor, ali pričali smo o tranzicionoj odbrani koja je naš glavni cilj i veoma je bitno to za nas kako bismo se organizovalo. Juče je to bilo sjajno, a večeras 23 poena Italije... Odlično smo igrali juče, a sada nema izgovora, dali smo sve od sebe juče i pogotovo energetski i večeras to nismo imali tokom svih 40 minuta. Odlično smo počeli, ali 1 na 1 odbrana nije odrađena kako treba i nismo iz zaustavili i Italija duže igra zajedno pa su maltene automatski nalazili ekstra pas i šut za tri poena. Napeta utakmica sa Italijom koju smo odigrali i imali smo dobre odluke na kraju, otvorene šuteve koje nismo dali, a sada je važno da mi nismo odustali i pronašli rešenje i na kraju imamo situaciju da smo mogli i da pobedimo. Važno je da imamo jedan meč kao ovaj što smo imali, velika borba, intenzitet i to je važno za naš tim - istakao je popularni Kari.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

"Orlovi" su imali dosta problema sa skokom, što je bio i ključ poraza.

Sve što pobediš je odbrana i defanzivni skok, a u poslednjoj četvrtini je Italija imala neke šuteve za tri i mi nismo gradili skok pa su imali pet ofanzivnih skokova. To je osnova tranzicije, mora da se hvata skok u odbrani i na tome ćemo raditi to je naš naredni korak. Bez toga je sve teško - podvukao je selektor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading