JOKIĆ VIŠE NIJE PRVI: Šok u Americi, centar Nagetsa SVRGNUT sa čela!

Autor:

Sport

25.07.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivan rasplet situacije u NBA ligi.

JOKIĆ VIŠE NIJE PRVI: Šok u Americi, centar Nagetsa SVRGNUT sa čela!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Džejlen Braun, bek Boston Seltiksa, postao je najplaćeniji košarkaš u NBA ligi.

Naime, iako se možda nije dalo za očekivati da će drugi igrač Seltiksa postati najvredniji košarkaš sveta, upravo se to desilo, pošto je Braun sa "keltima" iz Masačusetsa potpisao petogodišnji ugovor, a tokom njegovog trajanja će zaraditi nestvarnih 304 miliona dolara.

Braun će godišnje imati 60.8 miliona, što ga čini najplaćenijim igračem, a sa vrha liste je skinuo Nikolu Jokića, srpskog centra, koji se do danas nalazio na čelu kolone.

Ova odluka je iznenadila brojne ljude u Americi, pošto Džejlen čak nije ni najbolji igrač svoje ekipe, već ta čast pripada Džejsonu Tejtumu. Mnogi su se pitali i da li će Seltiksi uopšte produžiti ugovor sa bekom, ali je na kraju Boston odlučio da veruje u svog košarkaša.

Podsetimo, titulu u NBA ligi su ove sezone osvojili Denver Nagetsi, koji su u velikom finalu porazili Majami Hit, rezultatom 4:1. Upravo je Majami u finalu Istoka bio bolji od Bostona (4:3), čime je produžena agonija Seltiksa, koji na titulu šampiona čekaju još od 2008. godine i čuvene generacije koju su predvodili Kevin Garnet, Ražon Rondo, Rej Alen i Pol Pirs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading