NOVI TRIJUMF "ORLIĆA": Srbija se mučila, pa DEMOLIRALA Finsku u Nišu!

Autor:

Sport

23.07.2023

22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Druga pobeda za naše mlade košarkaše.

NOVI TRIJUMF "ORLIĆA": Srbija se mučila, pa DEMOLIRALA Finsku u Nišu!

Foto: FIBA

Mladi košarkaši Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije starosti do 18 godina savladala je selekciju Finske sa 96:72 (19:12, 21:17, 24:25, 30:18), u meču drugog kola Evropskog prvenstva koje se održava u Nišu.

Nakon brutalnog starta prvensrtva, u kom su "orlići" sa 113:56 savladali Češku, naši mladi igrači su stigli do vrlo bitne pobede, koja ih dovodi na korak do prvog mesta u grupi i lakšeg rivala u osmini finala.

Za razliku od prvog meča, Srbija se na startu mučila protiv skandinavske reprezentacije, ali je u finišu prve četvrtine stigla do osetnije prednosti (19:12). 

Početkom druge deonice, igrači Nenada Stefanovića su se odlepili na dvocifrenu razliku, delovalo je da će bez problema savladati Fince u hali Čair, ali se Skandinavci nisu predavali.

Foto: FIBA

Nikola Topić u dresu Srbije

Polako je topljena prednost našeg tima, a postojala je bojazan i da ćemo izgubiti čitavu prednost, kada je Finska na početku četvrte deonice prišla na -4 (69:65). Ipak, usledila je nova serija Srbije, koja je zategla odbranu, pogodila nekoliko trojki, pa je na kraju stigla do bitnog trijumfa.

Srbiju je do pobede predovdio Mitar Bošnjaković sa 19 poena, 14 je ubacio Pavle Nikolić, koji je imao i osam skokova, dok je Nikola Topić stao na takođe 14, uz sedam skokova i osam asistencija.

U poslednjem kolu grupne faze, Srbiju čeka duel sa selekcijom Slovenije, a pobednik tog meča će u osminu finala proći kao prvoplasirana ekipa iz grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading