PUKLA STOTKA U ČAIRU! "Orlići" UNAKAZILI Čehe! Srbija BRUTALNA na startu Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

22.07.2023

23:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je pobedu protiv Češke rezultatom 113:56 (67:22) na startu Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina, koje se održava u Nišu.

PUKLA STOTKA U ČAIRU! "Orlići" UNAKAZILI Čehe! Srbija BRUTALNA na startu Evropskog prvenstva!

Foto: fiba.basketball

Srbija je sjajno otvorila meč i već posle četiri minuta igre imala ubedljivih 18:0. Pogađali su „orlići“ sa svih pozicija, zatvorivši reket i ne dozvolivši „knedličakama“ da na startu prve četvrtine stignu do koša!

Gotovo da je tada pobednik bio rešen, a kako je utakmica tekla, rasla je i prednost čete koju sa klupe predvodi selektor Nenad Stefanović.

Već do odlaska na poluvreme, „orlići“ su vodili s 45 poena prednosti (67:22), dok je na kraju trećeg perioda ogromna zaliha otišla i na neverovatnih +53 (81:28).

Foto: fiba.basketball

Nikola Topić u prodoru

Poslednja deonica predstavljala je rutinsko odrađivanje posla, pa se može reći da su srpski reprezentativci u prvom kolu odradili jači trening, pred naredne izazove koji ih očekuju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Filip Jović koji je dao 22 koša, uz rame mu je bio Bogoljub Marković s 21 poenom, dok su se sjajnim partijama istakli Nikola Topić ubacivši 14 koševa i Pavle Nikolić sa 16, dvocifren je bio i Mitar Bošnjaković postigavši 10 poena.

Kod Čeha, vredni pažnje bili su Jakub Simonek s 11 i Milan Stranel dodavši 9 koševa.

Sledeći protivnik Stefanovićeve čete biće Finska u nedelju (20.30), dok se u ponedeljak Srbija sastaje sa Slovenijom u istom terminu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading