SRBIJA SAZNALA SJAJNU VEST! "Orlovi" već u ČETVRTFINALU Mundobasketa?!

Autor:

Sport

19.07.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U iščekivanju spiska Svetislava Pešića, naša reprezentacija dobila "vetar u leđa".

SRBIJA SAZNALA SJAJNU VEST! "Orlovi" već u ČETVRTFINALU Mundobasketa?!

Foto: Starsport

Novi košarkaš Anadolu Efesa Darijus Tompson neće igrati za Italiju na predstojećem Mundobasketu.

Naime, Tompson je nedavno dobio italijanski pasoš, s obzirom da mu je supruga Italijanka. Očekivali su "Azuri" da će vrhunski plejmejker predvoditi njihovu selekciju na Svetskom prvenstvu ove godine, ali se proces dobijanja papira odužio zbog nepotpune dokumentacije, pa tako organizator igre neće moći da se stavi na raspolaganje Đanmarku Poceku, selektoru ove zemlje.

Osim njega, Italiju je ranije "odjavio" Paolo Bankero, prošlogodišnji prvi pik na draftu, koji je odlučio da nastupa za Ameriku, pa će tako naš "dželat" sa prošlog prvenstva Evrope, ali i iz kvalifikacija za Olimpijske igre, u Aziju putovati znatno oslabljen.

Foto: Starsport

Darijus Tompson u dresu Baskonije

Podsetimo, Mundobasket se igra ove godine, od 25. avgusta do 10. septembra, a šampionat zajedno organizuju Filipini, Japan i Indonezija.

Italija će na predstojećem Mundobasketu igrati u grupi A protiv Angole, Filipina i Dominikanske republike. Ono što je bitno jeste da se oni ukrštaju sa grupom B u drugoj fazi, a nju čine Srbija, Kina, Portoriko i Južni Sudan.

Kako će u četvrtfinale od ovih osam ekipa proći dve, jasno je da su Srbija i Italija veliki favoriti. Kada se na to doda izostanak ove dvojice košarkaša, slobodno se može reći da je "orlovima" otvoren put do četvrtine finala.

Podsetimo, Svetislav Pešić, selektor Srbije, i dalje nije saopštio spisak igrača na koje računa na prvenstvu sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading