MARINA OPOMINJE UPRKOS UBEDLJIVOJ POBEDOM! To MORA da se ISPRAVI!

Autor:

Sport

17.06.2023

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije deklasirala je Slovačku u drugom kolu Evropskog prvenstva.

MARINA OPOMINJE UPRKOS UBEDLJIVOJ POBEDOM! To MORA da se ISPRAVI!

Foto: KSS

Marina Maljković

Košarkašice Srbije slavile su na Šampionatu Starog kontinenta rezultatom 90:52 i došle na korak od osvajanja prvog mesta u grupi.

Da bi se to dogodilo, Srpkinjama je neophodna pobeda protiv Mađarske u poslednjoj utakmici, koja se igra u nedelju od 15 časova (u obzir dolazi i poraz do pet razlike, ukolikoTurkinje dobiju Slovačku).

Marina Maljković imala je prigovor na igru svojih izabranica, iako su slavile sa 38 poena razlike.Propozicije su takve da ako Srbija zauzme prvo mesto u grupi biće direktno u četvrtfinalu, dok druga i treća pozicija vode u osminu finala.

Foto: Starsport

 

- Bilo je pozitivnih stvari, ali bilo je mnogo, mnogo greška, u odbrani i u napadu. To je nešto što mora da se ispravi već za narednu utakmicu. U subotu imamo trening u terminu utakmice protiv Mađarske. Moramo da se dogovorimo između sebe. I u napadu i u odbrani je bilo grešaka, i promašenih zicera i promašenih šuteva, i loše zagrađivanje. Baš je bilo dosta, dosta grešaka. To mora da se ispravi. I to je to. Tačka - rekla je Marina Maljković i nastavila:

- Da bi se dobila ta utakmica, sve ovo definitivno mora da se ispravi. Mnogo jak, neugodan protivnik. Igraju veoma agresivno, veoma požrtvovano. To su igračice iz najjačih mađarskih klubova, a već smo pričali o njihovoj ligi. Ne postoji nijedna koja ne igra Evroligu, u najgorem slučaju je u Evrokupu, i to na vrlo ozbiljnom nivou. Stvarno zaslužuju svaki respekt. Igraju jako dobro. Okej, izgubile su sada od Turske u poslednjim sekundama, ali sve što su pokazale do sad je stvarno dobro. Sa ovom igrom kao protiv Slovačke, nemamo šta da tražimo - dodala je Marina.

Srbiju je do pobede nad Slovakinjama vodila Ivana Raca, koja je bila najefikasnija u našem timu.

- U svakoj utakmici neko drugi iskoči. To zavisi kako igra ide, sada sam to bila ja, neki drugi put neko drugi. Mi igramo timsku igru. To je najvažnije. Ušle smo fokusirane u utakmicu, slušale smo šta nam je Marina govorila. I to je to. Sutra imamo slobodan dan, imamo vremena da se pripremimo za Mađarsku. Kao i uvek, nadamo se najboljem, da grupu završimo sa tri pobede. Mađarska je dosta jaka, brza, sa velikim centrima. Videćemo. Slušaćemo šta Marina kaže - istakla je Raca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading