SRBIJA DEMOLIRALA SLOVAČKU: Protiv Mađarske za plasman u četvrtfinale!

Autor:

Sport

16.06.2023

22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova pobeda naših košarkašica.

SRBIJA DEMOLIRALA SLOVAČKU: Protiv Mađarske za plasman u četvrtfinale!

Foto: FIBA

Košarkašice Srbije

Reprezentativke Srbije savladale su Slovačku sa 90:52 (20:12, 17:19, 18:4, 25:17), u meču drugog kola Evropskog prvenstva u košarci.

Nakon uvodne pobede na prvenstvu protiv selekcije Turske, izabranice Marine Maljković su bile još ubedljivije i bez ikakvog problema su savladale Slovačku, čime su došle na korak do plasmana u četvrtfinale.

Već posle prve četvrtine je naša ekipa imala ogromnih +18 (30:12), a u nastavku je vođstvo samo raslo, pa su na kraju naše košarkašice ostvarile veoma ubedljivu pobedu u poslednjem meču drugog kola Eurobasketa.

Srbiju je do pobede predvodila Ivana Raca sa 16 poena, Saša Čađo je ubacila 11, dok je Tina Krajišnik-Jovanović meč završila sa deset ubačenih poena. Sa druge strane, Terezia Palenikova je ubacila deset i bila je jedina dvocifrena igračica u redovima Slovačke.

Posle završetka ovog duela situacija je veoma jasna u grupi D. Srbija je na čelu sa dve pobede i u poslednjem kolu će igrati protiv reprezentacije Mađarske za prolaz dalje, a naša selekcija će imati taj luksuz i da će u slučaju poraza do pet razlike obezbediti plasman direktno u četvrtfinale. U suprotnom, igraćemo u osmini finala Evropskog prvenstva.

Meč trećeg kola, protiv selekcije Mađarske, biće na programu u nedelju od 15 časova.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading