NEOČEKIVAN STAV: Stranci su NAJVEĆI PROBLEM Evrolige!

Autor:

Sport

28.05.2023

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni trener izneo je svoje mišljenje.

NEOČEKIVAN STAV: Stranci su NAJVEĆI PROBLEM Evrolige!

Foto: Starsport

Željko Obradović i Serđo Skariolo

Završena je još jedna sezona Evrolige, a šampionski trofej otišao je u ruke Reala iz Madrida.

"Kraljevski" klub napravio je čudo i posle 0:2 u plej-of seriji protiv Partizana vezao je čak pet uzastopnih pobeda (tri protiv crno-belih, zatim po jednu protiv Barselone i Olimpijakosa), te se popeo na krov Evrope.

Puno problema pratilo je ovu sezonu elitnog takmičenja, a dan pred finale Evrolige sa Real Madridom, trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas govorio je o velikom problemu i ogromnom broju američkih igrača koji uzimaju minute domaćim košarkašima. Sa njim se sada složio i Serđo Skariolo.

Barcokas je u pravu, to je veliki problem. Odavno smo dobili mogućnost da stranac igra kao lokalni igrač iako nije rođen u toj zemlji i to je uticalo na mlađe generacije i proces selekcije igrača. Stranci nemaju to poštovanje, tu privrženost grbu i naciji i ostale stvari koje bi domaćeg igrača zacementirale u timu. Kada jedna ekipa ima jak nukleus domaćih igrača to daje značaj na njihovoj borbi, trudu i uspehu. Može se tamo doći i na druge načine, ali ovo značajno pomaže - rekao je trener Virtusa.

Republika

Foto: Starsport

Serđo Skariolo

 

Da li će se njihov glas čuti ili će Amerikanci i sledeće sezone držati primat u evropskoj košarci, ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading