DIVAC I PEĐA GLEDALI RUŠENJE ŠAMPIONA! Ratnici PRED AMBISOM! Kraljevi skidaju KRUNU najboljem timu NBA lige!

Autor:

Sport

18.04.2023

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Sakramento Kingsa pobedili su i u drugom meču NBA plej-of serije ekipu Golden Stejta rezultatom 114:106.

DIVAC I PEĐA GLEDALI RUŠENJE ŠAMPIONA! Ratnici PRED AMBISOM! Kraljevi skidaju KRUNU najboljem timu NBA lige!

Foto: Tanjug

Izgleda da je duh Vlade Divca i Peđe Stojakovića, koji su svojevremeno "vladali" najjačom ligom na svetu, ušao u njihove potomke koji danas brane boje Sakramenta.

"Kraljevi" su i u drugom meču plej-ofa očitali lekciju aktuelnom šampionu Golden Stejt Voriorsima, pokazavši da trijumf iz prve utakmice (126:123) nije bio plod slučajnosti!

Legende Sakramenta i nekadašnji asovi jugoslovenske košarke posmatrali su ovaj duel iz prvih redova, nadajući se da će njihov bivši tim ponovo biti jači od "ratnika". I njihova očekivanja su se ispunila.

 

 

Do odlaska na veliki odmor vladala je rezultatska neizvesnost, da bi "kraljevi" utakmicu prelomili na kraju treće četvrtine, kada se domaćin "odlepio" na 14 koševa prednosti. Golden Stejt nije odustajao i u finišu susreta uspeli su "ratnici" da dođu do izjednačenja (95:95), ali ne i da zadaju konačan udarac domaćinu, koji bi im omogućio brejk.

Sakramento je njihov umor uspešno iskoristio i na kraju upisao novi zasluženi trijumf, sa kojim su poveli 2:0 u seriji. Sada je pred "ratnicima" veliki izazov, jer moraju da dobiju oba meča na svom parketu, inače im se smeši eliminacija već na startu plej-of serije.

Republika

Foto: Tanjug

 

Ni 28 poena Stefa Karija nisu pomogla Golden Stejtu, uz šest asistencija najboljeg trojkaša svih vremena, kod "kraljeva" je izdominirao DeAron Foks sa 24 postignuta koša i devet dodavanja, Sabonis je ubacio 24 poena i imao devet uhvaćenih lopti, Monk je meč završio sa šest koševa manje, Erter je dodao 15, ispratio ga je Mičel sa 14, a Barns je takođe bio dvocifren sa 13 poena.

Šampion se već na startu suočio sa nezavidnom situacijom, pred potencijalni duel sa boljim izi okršaja Minesota - Los Anđeles Lejkersi, u kojem Lebron i ekipa vode sa 1:0 u seriji.

Koliko ih je novi poraz pogodio, svedoči potez Drejmonda Grina, koji je ušao u verbalni obračun sa navijačima. Strasti su se, međutim, brzo smirile i izbegnut je veći incident.

U meču koji je prethodio ovom, Filadelfija je savladala Bruklin sa 96:84 i takođe povela 2:0 u seriji.

NBA, PLEJ-OF

Filadelfija Seventisiksers - Bruklin Nets 96:84 (u seriji 2:0)

Sakramento Kings - Golden Stejt Voriors 114:106 (u seriji 2:0)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading