BRUKLIN ISPUSTIO BREJK! Filadelfija SKOKOVIMA i brutalnom serijom nadigrala Netse! (VIDEO)

Autor:

Sport

18.04.2023

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Filadelfije pobedili su Bruklin Netse rezultatom 96:84 i poveli u plej-of seriji sa 2:0.

BRUKLIN ISPUSTIO BREJK! Filadelfija SKOKOVIMA i brutalnom serijom nadigrala Netse! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Sada Seventisikserse još dva trijumfa dele od plasmana u četvrtfinale, budući da je Bruklin pod imperativom pobede u naredne duele igra pred svojom publikom, za produžetak serije.

Netsi će morati bar jednom da slave kod kuće, ukoliko žele da seriju vrate u Filadelfiju, ali ako to ne učine, NBA sezona je za njih završena već posle četvrtog meča.

Foto: Tanjug

 

 

Dugo su se držali košarkaši Bruklina, tokom druge četvrtine prvi stigli i do dvocifrene prednosti (35:45), ipak, Fila nije odustajala i zahvaljujući maestralnoj igri u skoku stigla je do potpunog preokreta.

Meč je prelomljen na startu trećeg perioda, u kojoj su Seventisiksersi serijom 20:5 preokrenuli rezultat u svoju korist i više je nisu ispuštali do kraja utakmice.

Dovoljno je reći da su igrači File u ovom duelu uhvatili čak 56 lopti, što je čak 18 više od gostujućih košarkaša (38), pa je to u velikoj meri i odlučilo utakmicu.

Samo su Džoel Embid i Tobijas Heris imali 31 skok, naspram 33 koliko je sakupila cela ekipa Bruklina. Kamerunac je uhvatio 19 lopti, dok je Heris meč završio sa 12 skokova, ali je epitet najefikasnijeg poneo Tajris Maksi.

 

 

Mladi bek File je postigao 33 poena, dok su Embid i Heris meč završili sa po 20 koševa.

Kod Netsa istakao se Kameron Džonson sa 28 poena, dok je od toga nestvarna 22 koša ubacio već do poluvremena. U nastavku su Seventisiksersi našli lek za njega, što je u neku ruku i kumovalo da ne dođe do brejka. Pažnju je zavredeo i Mikel Bridžis sa 21 postignutim košem.

Foto: Tanjug

 

Serija se sada seli u Bruklin, utakmice se igraju 21. i 22. aprila, pa ukoliko Filadelfija ne slavi u oba meča, igraće se i peta utakmica u dvorani Seventisiksersa. Ako bude potrebe, šesti duel biće u Bruklinu, a majstorica opet na parketu sinoćnjeg domaćina.

NBA, PLEJ-OF

Filadelfija Seventisiksers - Bruklin Nets 96:84 (u seriji 2:0)

Sakramento Kings - Golden Stejt Voriors 114:106 (u seriji 2:0)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading