MOŽE DENVER I BEZ JOKIĆA! Nagetsi PRESLIŠALI Kraljeve! Lebron ODSVIRAO Džezerima! Poznati svi parovi plej-ina!

Autor:

Sport

09.04.2023

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denvera pobedili su Sakramento rezultatom 109:95 i potvrdili primat na Zapadu.

MOŽE DENVER I BEZ JOKIĆA! Nagetsi PRESLIŠALI Kraljeve! Lebron ODSVIRAO Džezerima! Poznati svi parovi plej-ina!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Iako oslabljeni neigranjem prve zvezde Nikole Jokića, kao i nekolicinom igrača koje je Majk Meloun odmarao za start plej-ofa, Nagetsi su zahvaljujući boljoj igri u poslednjoj četvrtini razmontirali "kraljeve" i upisali novi trijumf.

Trener Denvera nije u ovom meču računao na Džamala Mareja, Majkla Portera Džuniora, Koldvel-Poupa, Arona Gordona, Džefa Grina...ali je i bez njih tim iz Kolorada odigrao sjajno  u drugom poluvremenu i došao do pobede.

Početak meča nije najavljivao ovakav epilog, jer je Sakramento u prvom kvartalu vodio protiv Grumenja 17 razlike (43:26), međutim, Nagetsi su se probudili i napravili spektakularan preokret.

Kako je duel odmicao, domaćin je smanjivao zaostatak, da bi u trećoj i četvrtoj četvrtini stigao do potpunog preokreta. Furioznom igrom u poslednjoj deonici, Denver je serijom 14:0 pelomio utakmicu u svoju korist i zasluženo slavio.

Nagetse je do pobede vodio Brus Braun sa 21 poenom, dok je Zek Nnaji postigao tri koša manje. U timu Sakramenta istakao se Harison Barns sa 17 poena.

Republika

Foto: Tanjug

 

Denver je ligaški deo sezone završio sa bilansom 53-29 poraza i u plej-ofu će se sastati sa jednom od ekipa iz plej-ina, među potencijalnim minama su: Nju Orleans, Minesota, Oklahoma i Los Anđeles Lejkersi.

 

 

U plej-inu na zapadu igraju Lejkersi i Nju Orleans, gde pobednik tog meča ide direktno u plej-of kao sedmi, dok će poraženi igrati protiv pobednika meča Minesota - Oklahoma.

Dakle, prvi rival za Jokića u plej-ofu biće ili poraženi iz duela Los Anđeles Lejkersa i Pelikansa ili bolji iz duela Vukova i Tandera.

Foto: Tanjug

 

Lejkersi su na krilima Lebrona Džejmsa pobedili Jutu, a "Kralj" je postigao 36 poena i bio najefikasniji akter utakmice.

U najzanimljivijem meču Finiks Sansi su poraženi od Los Anđeles Klipersa i ovaj susret će uslediti u prvoj rundi plej-ofa, što garantuje istinski spektakl, budući da se mnogi sećaju finala Zapadne konferencije od pre dve godine, kada su isti rivali odmerili snage.

Kliperse je do pobede vodio Norman Pauel sa 29 poena, Kavaj Lenard je imao 25 koševa i 15 uhvaćenih lopti, Rasel Vestbruk 25 poena, 7 skokova i 8 asistencija, Hajlend je ubacio 11, a Ivica Zubac 10 poena.

Kod Sansa istakao se Sejben Li sa 25 poena, tri skoka i devet asistencija, Darijus Bejzli je ddao 16, bivši igrač Partizana Džok Lendejl imao je 15 poena, jedan manje Lendri Šemet, a po 13 Terens Ros i Džoš Okođi.

Sansi su izveli treću ekipu, nijedan igrač iz startne postave nije bio na terenu ili klupi, dok su Klipersi sa najjačim timom ušli u poslednji meč. Izostao je samo povređeni Pol Džordž, pa su trijumfom najavili utakmice istih rivala na startu plej-ofa.

Golden Stejt je deklasirao Portland 157:101 i sa pete pozicije ušao u plej-of.

Stef Kari je bio najefikasniji kod Ratnika sa 26 poena, ispratio ga je Klej Tompson sa 20 koševa, a najbolji trojkaš u istoriji NBA je u ovom duelu stigao do broja od 300 trojki u jednoj sezoni, što je uspelo još samo dvojici igrača. Zanimljlivo da su Voriorsi u prvoj četvrtini postigli neverovatnih 55 poena. Kari i družina će u plej-ofu igrati protiv Sakramenta.

Što se tiče Portlanda, Šenon Šarp je postigao 18 poena i bio najefikasniji akter utakmice, Vilijams je dodao 15, dok je Mejs dao 17 koševa. Trejlblejzersi su sezonu završili na 13. poziciji sa negativnim skorom od 33 pobede i 49 poraza.

REZULTATI:

Boston – Atlanta 120:114
Bruklin – Filadelfija 105:134
Čikago – Detroit 103:81
Klivlend – Šarlot 95:106
Majami – Orlando 123:110
Njujork – Indijana 136:141
Toronto – Milvoki 121:105
Vašington – Hjuston 109:114
Dalas – San Antonio 117:138
Denver – Sakramento 109:95
LA Lejkers – Juta 128:117
Minesota – Nju Orleans 113:108
Oklahoma – Memfis 115:100
Finiks – LA Klipers 114:119
Portland – Golden Stejt 101:157

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading