NBA LUDNICA: Tejtum 46, Janis 44, Boston - Milvoki 3:3! Memfis pao za kraj pred Karijem i Tompsonom (VIDEO)

Autor:

Sport

14.05.2022

06:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seltiksi i Baksi igraće sedmu utakmicu za prolazak u finale Istočne konferencije, dok su Golden Stejt Voriorsi prvi finalisti Zapadne konferencije.

NBA LUDNICA: Tejtum 46, Janis 44, Boston - Milvoki 3:3! Memfis pao za kraj pred Karijem i Tompsonom (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Duel Janisa i Tejtuma tokom utakmice Milvokija i Bostona

Janis 44, Tejtum 46! Milvoki - Boston 3:3! Još uvek ne znamo ko će biti protivnik Majami Hita u finalu Istočne konferencije NBA lige, a odgovor ćemo dobiti sutra uveče od 21.30 u kultnom "TD Gardenu".

Košarkaši Milvokija imali su meč loptu, šansu da pobede na svom parketu i plasiraju se u veliko finale, ali je Boston ponovo pokazao da nije ekipa koja se predaje i slavila je sa 108:95.

 

 

Najbolji opis ove utakmice bio je obračun Janisa Adetokumba, prve zvezde Baksa i Džejsona Tejtuma, pokretačke violine Seltiksa.

Grk je imao 44 poena uz 20 skokova i šest asistencija, dok je Amerikanac upisao 46 poena, devet skokova i četiri asistencije.

Boston je vodio od početka do kraja meča, a Tejtumu su pomogli i još dvojica dvocifrenih - Braun sa 22 poena i Smart sa jednim manje. 

Sa druge strane i Janis je imao podršku u još dvojici dvocifrenih - Holidej 17 i Konington 14 poena.

 

 

U Zapadnoj konferenciji saznali smo ime prvog finaliste, a to su Golden Stejt Voriorsi u čijim redovima igra srpski košarkaš Nemanja Bjelica (bez poena).

"Ratnici" su u San Francisku pobedili Memfis sa 110:96 i tako došli do konačnih 4:2 u seriji.

Na parketu su plesala "spleš braća", Stef Kari i Klej Tompson. Stef je upisao 29 poena i sedam skokova uz pet asistencija, dok je Klej zanimljivo imao jedan poen prednosti, uz osam skokova i dve asistencije. 

Nisu "spleš braća" bila sama pošto su dabl-dabl učinak i vrednu pomoć upisali Endru Vigins sa 18 poena i 10 skokova i Drejmond Grin sa 14 poena i 16 skokova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Klej Tompson i Stef Kari

Kod Grizlija koji su igrali bez prve zvezde Dža Moranta, dvocifreni su bili Dilon Bruks sa 30, Desmond Bejn sa 25 i Džeren Džekson Junior sa 12 poena.

U finalu će Golden Stejt igrati protiv pobednika serije Finiksa i Dalasa (3:3 rezultat) i bodriće Maverikse kako bi imali prednost domaćeg parketa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading