EVROPSKA KOŠARKA JE TRI PUTA TEŽA OD NBA: Čuveni Amerikanac na klupi Grčke podelio LEKCIJU igračima

Autor: Republika

Sport

22.08.2021

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni košarkaški stručnjak Rik Pitino izjavio je da je način igranja u Evropi mnogo čvršći nego u NBA ili koledž košarci.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rik Pitino

Pitino je iskustvo sa evropskom košarkom imao dolaskom u Panatinaikos 2018. godine. Pre toga je psotao član Kuće slavnih i jedno od najvećih trenerskih imena u NCAA košarci. ZA NBA epizodu se tako nešto ne može reći.

Aktuelni selektor Grčke je trenutno na turneji po zemlji Helena sa Iona koledžom koji vodi tokom sezone. Posle utakmice sa Peristerijem je prokomentarisao razliku između evropske i američke košarke:

- Bilo je to veliko iskustvo za nas. Igrali smo protiv profesionalnog tima koji će se takmičiti u FIBA Ligi šampiona. Tri njihova igrača su igrala za moju reprezentaciju, izvanredni su. Trener je bio moj pomoćni trener, pa je ovo bilo divno iskustvo. Izgubili smo deset razlike, ali smo mnogo dobili. Ono što su igrači naučili više od svega je to da je FIBA košarka tri puta fizički jača od NBA i pet puta od univerzitetska, po načinu na koji se igra - rekao je Pitino.

 

„Bilo je to veliko iskustvo za nas. Igrali smo protiv profesionalnog tima koji će se takmičiti u Ligi šampiona. Tri njihova igrača su igrala za moju reprezentaciju, izvanredni su. Trener je bio moj pomoćni trener, pa je ovo bilo divno iskustvo, rekao je Pitino i objasnio šta ovo iskustvo znači za tim, uprkos početnom porazu od 82:72, čak i u poređenju sa NBA. „Izgubili smo do deset, ali smo mnogo dobili. Ono što su igrači naučili više od svega je to da je FIBA košarka tri puta fizički jača od NBA i pet puta fizička od fakultetske, po načinu na koji se igra. " Iona će se sutra suočiti sa Lavriom, a kasnije će imati priliku i da igra sa Pitinovim bivšim timom u Panathinaikosu. "Pomoći će nam da napredujemo, ali apsolutno sjajno iskustvo, najbolje inostrano putovanje koje sam imao u smislu konkurencije, jer su to profesionalni timovi koji će pokušati da uđu na Final Four u svojoj ligi."

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading