ŠOK: Neće igrati u Kataru!

Autor:

Sport

28.10.2022

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatne vesti nam stižu iz redova bivšeg svetskog i evropskog prvaka.

ŠOK: Neće igrati u Kataru!

Foto: Tanjug/AP

De Hea i Kristijano Ronaldo

David De Hea, prvi golman Mančester junajteda, neće nastupiti na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto se ne nalazi na spisku od 55 igrača koj je danas objavio Luis Enrike.

Tridesetjednogodišnji čuvar mreže Mančester Junajteda je standardan ove sezone u svom klubu, međutim, u reprezentaciji su se očigledno okrenuli mlađim snagama. To je izazvalo poprično burne komentare u njegovoj domovini.

Republika

Foto: Tanjug/AP

De Hea u dresu Mančestera

Na Enrikeovom spisku se od golmana nalaze Robert Sančez, golman Brajtona, David Raja, čuvar mreže Brentforda, a iz Engleske je tu i Kepa Arizabalaga iz redova Čelsija. Tu su još i Unai Simon, golman Atletik Bilbaa, kao i David Sorija iz Hetafea.

De Hea je za nacionalni tim Španije debitovao 2014. godine, a do danas je sakupio 45 nastupa za svoju selekciju. U karijeri je nastupao za Atletiko Madrid, a 2011. godine je prešao u redove Junajteda, gde i danas igra.

Sa ekipom Mančestera je osvajao Premijer ligu i FA kup, a takođe je igrao i finale Lige Evrope. Sa Španijom je igrao finale Lige Nacija 2021. godine, gde je "Crvena furija" poražena od selekcije Francuske.

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, a selekcija Španije se nalazi u grupi E, zajedno sa reprezentacijama Nemačke, Japana i Kostarike. Titulu brani selekcija Francuske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading