EVERTON LUIZ EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU EVOCIRAO USPOMENE NA DERBI: Evo koja su mu dva omiljena

Autor:

Sport

09.03.2024

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvek se trudim da gledam Partizanove utakmice. Gledaću večerašnji meč protiv Crvene zvezde i nadam se konačnoj pobedi na Marakani, kaže Brazilac.

EVERTON LUIZ EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU EVOCIRAO USPOMENE NA DERBI: Evo koja su mu dva omiljena

Foto: Starsport

Everton Luiz

Fudbaleri Crvene zvezde ugostiće Partizan u 17 časova u 172. večiti derbiju u meču koji bi mogao da trasira dalji put šampionske trke u Superligi. Izabranici Igora Duljaja dolaze na Marakanu sa bodom prednošću na tabeli, ali i svešću da je nisu osvojili od aprila 2017. kada su slavili sa 3:1 golovima Leonarda (dva pogotka) i Leandre Tavambe, dok je počasni pogodak za domaćina dao Ričmond Boaći.

Pritom crno-beli već pet godina nisu dali gol na našem najvećem stadionu, pa će im i to saznanje biti dodatno opterećenje. Međutim, jedan od aktera pomenutog poslednjeg slavlja u gostima, u 154. večitom derbiju, Brazilac Everton Luiz, za Republiku poručuje da će Partizan slaviti i prekinuti tradiciju.

Foto: Starsport

Biće velika borba: Natho i Kanga

- Pratim Partizan, gledam mečeve ove sezone, kao i prethodnih. Nadam se pobedi, nije važno kakvoj. Znam da će to biti teška utakmica za igranje, težak je to gostujući teren. Međutim, fudbaleri Partizana su ove sezone pokazali da mogu da odigraju vrhunski, već su jednom pobedili Zvezdu, pa zašto ne bi opet - počeo je razgovor Everton.

On je otkrio da će sigurno gledati meč jer u tom trenutku ne bi trebalo da ima obaveze sa svojim Beverenom, koji se nadmeće u drugoj ligi Belgije.

- Uvek se trudim da gledam Partizanove utakmice. Gledaću večerašnji derbi. Ponekad mi je to bilo neizvodljivo zbog vremenske razlike jer sam igrao na drugim kontinentima, ili zbog činjenice da sam u to vreme ja imao trening ili utakmicu. Međutim, uvek bih pogledao rezultat i video šta su momci uradili - dodao je Brazilac.

Kada su u pitanju derbiji, Everton ih je odigrao sedam, dok je u osmom bio na klupi. Kako otkriva, dva su mu ostala u posebnom sećanju.

Republika

Foto: Starsport

Leonardo slavi gol u derbiju

- Prvi gol u dresu Partizana, od svoja tri, dao sam baš u derbiju. Bilo je to u 90 i nekom minutu, za koliko se sećam remi od 1:1 (151. večiti derbi, april 2016.). Drugi omiljeni derbi mi je onaj kada smo pobedili na njihovom terenu golovima Leonarda i Tavambe. Evo sada mi kažete, nisam obratio pažnju da je to poslednja pobeda Partizana na gostovanju Zvezdi. Srušiće se večeras tradicija - poručio je Luiz, pa prokomentariosa i borbu za titulu:

- Mislim da momci imaju to u sebi da osvoje pehar konačno ove sezone. Dobra su ekipa, imaju trenera koji zna šta hoće. Znam kako je to kada se osvoji titula sa Partizanom, želim im da to osete ove sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading