ŠOKANTNO OTKRIĆE! Slavnom treneru PRETI odlazak u zatvor! Sledi mu VIŠEGODIŠNJA robija!

Autor:

Sport

06.03.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isplivala tajna o utaji poreza Karla Anćelotija.

ŠOKANTNO OTKRIĆE! Slavnom treneru PRETI odlazak u zatvor! Sledi mu VIŠEGODIŠNJA robija!

Foto: www.profimedia.rs

Karlo Anćeloti, trener madridskog Reala, našao se u centru pažnje španskog tužilaštva zbog sumnji u poresku prevaru.

Naime, tužilaštvo traži kaznu zatvora od četiri godine i devet meseci za "Karlitosa", optužujući ga da je sakrio porez od čak milion evra tokom 2013. i 2014. godine, kada je takođe sedeo na klupi aktuelnog šampiona Evrope.

Navodno, Italijan je osnovao kompleksan niz građevinskih društava kako bi izbegao plaćanje poreza na sopstvena prava na imidž. Ovaj slučaj ukazuje na to da je iskusni stručnjak navodno "simulirao" ustupanje prava na imidž drugim kompanijama kako bi prihode sakrio od poreskih organa.

 

Detalji istrage ukazuju da su u fokusu dva sporna računa koji su ključni za optužbe protiv slavnog trenera.

Karlo Anćeloti je samo jedan u nizu iz sveta fudbalskih ljudi, koji su kršili poreski sistem Španije, počevši od Argentinca Lionela Mesija, Portugalca Kristijana Ronalda, Brazilca Nejmara, Španca Ćabija Alonsa, Kolumbijca Radamela Falkaa, portugalskog trenera Žozea Murinja...

Većina pomenutih slučajeva se zavšavala nagodbom sa vlastima, iako se jedino aktuelni trener Bajer Leverkuzena, Alonso, jedini izborio da dokaže nevinost.

Prema zakonu, ako je kazna tužilaštva manja od dve godine onda optuženi ne mora iza rešetaka. Problem je što se za trofejnog trenera traži skoro pet godina. Ako bi se to ostvarilo, "Karlitos" bi morao iza rešetaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading