SRPSKI ŠTOPER MATEJA RADOIČIĆ (18) U ČEŠKOJ: Preko Slovackog do Teatra snova!

Autor: V. Z.

Sport

20.02.2024

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ovo je velika šansa za mene i, nadam se, samo jedan stepenik ka ostvarenju sna".

SRPSKI ŠTOPER MATEJA RADOIČIĆ (18) U ČEŠKOJ: Preko Slovackog do Teatra snova!

Foto: Privatna arhiva

Srpski štoper Mateja Radoičić prvi je fudbaler iz naše zemlje koji će zaigrati u češkom klubu Slovacko. Talentovani defanzivac (18 godina, 183 cm) potpisao je ugovor na dve sezone i u novom timu imaće priliku da dodatno napreduje i nastavi da krči svoj put ka ostvarenju sna - mančesterskom Teatru snova.

Zanimljivo da je Radoičić u redove kluba iz Uherskog Hradišta stigao iz Sinđelića, člana Srpske lige Beograd. Primarna uloga na terenu mu je centralni bek, ali se dobro snalazi i na desnom boku, poziciji na kojoj je igrao u mlađim selekcijama reprezentacije Srbije.

- Nije lako odvojiti se od najbližih, prijatelja, grada, svoje zemlje. Međutim, znao sam da će se to desiti pre ili kasnije i bio sam spreman. Slovacko je moja ogromna šansa za napredak u karijeri. Oduvek sam navijač Mančester junajteda, ne prestajem da ih bodrim i u ovim teškim vremenima. Naravno da bih voleo da zaigram na Old Trafordu i nadam se da je Slovacko samo jedan stepenik i odskočna daska za ostvarenje mog sna, a to je da zaigram na Teatru snova. Takođe i za reprezentaciju Srbije - kaže Mateja Radoičić za Republiku.

Foto: Privatna arhiva

Radoičić na potpisivanju ugovora

Prethodno je branio boje Brodarca, Partizana, Žarkova i Sinđelića.

- Najviše sam napredovao kada sam otišao u prvi tim Žarkova. Tamo sam sarađivao s trenerom Milanom Ćulumom, kojem dugujem zahvalnost - dodaje perspektivni fudbaler.

O prvim utiscima u Češkoj kaže sledeće:

- Ono što sam na prvu loptu primetio jeste da su ovde dosta bolji uslovi za rad. Nadam se da ću iskoristiti tu priliku. Gradić je tih, miran, nije kao Beograd. Sviđa mi se to. Za fudbalera je uvek bolje tako jer je čitav fokus isključivo na teren.

Foto: Privatna arhiva

PRIONUO NA POSAO: Mateja

Period adaptacije prošao je glatko.

- Odmah sam se združio sa svima. Svi su bili oko mene. Odmah im je bilo jasno kakav sam tip igrača, da igram tvrdo. Inače, jak sam na lopti, volim da kreiram, lopta je dosta u mojoj nogama. Super su Česi i znam da vole naš narod. Takođe, odmah sam krenuo da učim njihov jezik - ističe mladi defanzivac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading