PIKSI IŠAO DA GLEDA NIKOLU PETKOVIĆA! Da li je mladi fudbaler IZ AMERIKE budućnost reprezentacije?!

Autor: M. M.

Sport

06.02.2024

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je član MLS-ligaša Šarlota.

PIKSI IŠAO DA GLEDA NIKOLU PETKOVIĆA! Da li je mladi fudbaler IZ AMERIKE budućnost reprezentacije?!

Foto: www.profimedia.rs

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, nedavno je posetio Ameriku, kako bi pratio utakmicu između Šarlota i Sportinga, koja je završena rezultatom 3:3. Međutim, njegova poseta nije bila usmerena samo ka utakmici, već i ka praćenju partije mladog veziste Nikole Petkovića, koji je postao zapažen u fudbalskim krugovima.

 

 


Nikola Petković, rođen 23. februara 2003. godine, započeo je svoju fudbalsku karijeru u Čukaričkom, gde je brzo pokazao svoj talenat i postao važan član vezne linije tima. Sa svega 19 godina, već je imao priliku da zaigra na međunarodnoj sceni, na utakmici Lige konferencije.

Prošle zime, Petković je potpisao unosan ugovor sa Šarlotom vredan čak tri miliona evra, čime je postao jedan od najmlađih srpskih fudbalera koji su ostvarili takav transfer. Njegov talenat nije prošao neprimećen, pa je brzo stekao reputaciju vođe i komandanta na terenu. Nakon perioda adaptacije, gde je nastupao za razvojni tim Šarlota, Petković je najavio sjajnu sezonu u MLS ligi. Po mnogima, njegov doprinos je bion ključan u odvođenju ekipe u plej-of.

Nikola Petković je takođe ostavio značajan trag u omladinskoj selekciji Srbije, gde je kao kapiten predvodio ekipu na Evropskom prvenstvu. Petković je debitovao i za A selekciju Srbije.

Njegova odlučnost, agresivnost i veština sa loptom obećavaju sjajnu budućnost, kako u MLS ligi, tako i u dresu "orlova".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading