PIKSI IŠAO DA GLEDA VUNDERKINDA PAVLOVIĆA! Evo šta o FUDBALERU BAJERNA misle proslavljeni Srbi iz Nemačke!

Autor: M. M.

Sport

19.02.2024

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stević i Stepanović jasni.

PIKSI IŠAO DA GLEDA VUNDERKINDA PAVLOVIĆA! Evo šta o FUDBALERU BAJERNA misle proslavljeni Srbi iz Nemačke!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Pavlović

Selektor srpski fudbalera Dragan Stojković Piksi otputovao je da gleda meč Bajerna u Bohumu u nameri da na delu vidi potencijalnog reprezentativca Aleksandara Pavlovića. Međutim, Bavarci mladog Srbina rođenog u Minhenu nisu stavili u protokol za taj meč, pa je kormilar nacionalnog tima ostao kratkih rukava da na terenu vidi njegove kvalitete. A da li su razgovarali, ostaje da vidimo...

Podsetimo, ofanzivac Pavlović (19) je prekomandom iz drugog tima početkom novembra prošle godine, a iskoristio je svaku priliku koju mu je trener Tuhel dao ove sezone u ne baš blistavom Bajernu. 

Za njega se spekulisalo da je već izabrao stranu - selekciju Nemačke, pa smo tim povodom kontaktirali proslavljene Srbe koji godinama žive i rade u Nemačkoj. U pitanju su, naravno, poznati bivši fudbaleri i treneri.

Foto: www.profimedia.rs

Miki Stević

- Ja sam ga pratio dosta i prijatno me iznenadio. Brže je napredovao nego što sam očekivao. Ima veliku prednost što radi sa Diter Henesom koji ga savetuje. Šanse koje je neočekivano dobio iskoristio je na najbolji mogući način. Ima tu zdravu drčnost i bezobrazluk, ne libi se da u tim godinama izvede prekid, gurne zadnji pas, a sada je dao i dva gola Augzburgu i Menhengladbahu. Zaista ima dosta elemenata koji su potrebni za tu poziciju. S druge strane, selektor Srbije Stojković ima ekipu  koja je iznela kvalifikacije i ostale ciklus i sada je dosta težak posao ubaciti nešto novo, a ne oštetiti ono što je funkcionisalo rezultatski. Da se razumemo, plasman na ova dva takmičenja su ozbiljan rezultat. Mislim da je naša obaveza da se borimo za svakog igrača koji ima bilo kakvo naše poreklo, koji je na nekim način vezan za našu zemlju. A pogotovu igrača koji igra u jednom od najboljih klubova na svetu, to bi bilo arogantno i bezobrazno. Mislim da je to pod moranje, ma uraditi sve što treba, da Pavlovića privole da igra za Srbiju. Ja lično mnogo očekujem i od Samardžića. Ima neviđeni potencijal. Nismo tako velika fudbalska nacija da možemo sebi da priuštimo luksuz da žmureći puštamo igrače našeg porekla da igraju za druge - kaže Miroslav Miki Stević za Republiku.

Tim povodom govorio je i Dragoslav Stepanović:

Foto: Starsport

Stepanović

Vidim da je on odlučio da igra za Nemačku. Ja ne znam da li je definitivno, ali sam tako čuo. Ja bih samo da mu poručim da u Nemačkoj ima mnogo dobrih igrača na njegovoj poziciji. Bilo bi glupo da jedan takav mlad igrač stane u red da čeka kako bi odigrao 10-15 minuta za Nemce. Odličan igrač, iznenadio je sve ovde. Izvesno je da će mu selektor spremiti ponudu koja se ne odbija. Verujte, Srbija nema takvog igrača! Šta da mu poručim: Pa, mislim da je veća sreća igrati za svoju zemlju, nego da negde sediš na klupi ili tribinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading