BAHAR ĆE DRŽATI U SOBI MIJATOVIĆEVU SLIKU! Mladi napadač opet SPASIO Zvezdu! Šampion PREOKRETOM slavio u Pančevu! (VIDEO)

Autor:

Sport

11.11.2023

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Železničar u Pančevu rezultatom 1:2 (1:0) u 15. kolu Superlige Srbije.

BAHAR ĆE DRŽATI U SOBI MIJATOVIĆEVU SLIKU! Mladi napadač opet SPASIO Zvezdu! Šampion PREOKRETOM slavio u Pančevu! (VIDEO)

Foto: Starsport

Šokantan početak utakmice bio je po crveno-bele, koji su u ovom meču nastupili u drugačijem sastavu, za razliku od duela sa Lajpcigom. Od prvog minuta šansu su dobili Aleksandar Katai prvi put ove sezone i Piter Olajinka, međutim, šampion nije uspeo protiv debitanta da dođe do gola u prvom poluvremenu.

Čak štaviše, primio ga je, i to od svog deteta Lazara Romanića, koji je u 16. minutu pored Đige i Dragovića zahvatio loptu glavom i smestio je iza leđa Zorana Popovića za vođstvo Železničara – 1:0.

Pokušala je Zvezda posle toga da dođe do izjednačenja, najbolju priliku imala je u 27. minutu preko Kataija, kome je prethodno centrirao Rodić, ali je Zvezdin Magiko loše šutirao. Nije posustajao Železničar, pa je 10 minuta kasnije stvorio novu šansu preko Grgića, čiji je udarac s distance prohujao pored Popovićevog gola.

ŽELEZNIČAR - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:0)

Stadion: SRC "Mladost" u Pančevu. Sudija: Marko Ivković (Lajkovac). Strelci: Romanić 16. - Ivanić 61, Mijatović 76. Žuti kartoni: Pavlov, Šušnjar - Kanga, Popović, Nikolić.

ŽELEZNIČAR: Živković - Lakićević, Balaž (od 9. Gajić), Stanković, Konatar - Grgić (68. Šušnjar), Pantelić - Romanić, Đorđević, Hajdin - Pavlov (68. Pavlov).

CRVENA ZVEZDA: Popović - Điga, Dragović, Rodić - Nedeljković, Kanga, Kangva (55. Bukari), Lučić (78. Hvang) - Katai (55. Ivanić) - Olajinka, Ndiaje (46. Mijatović).

Pokušao je Barak Bahar u nastavku uvođenjem Jovana Mijatovića da prodrma napad Zvezde. Čim je ušao na teren, mladi napadač je imao priliku, međutim, njegov udarac je zamalo otišao preko prečke. Poslao je Izraelac na teren najjače snage, u liku Osmana Bukarija i Mirka Ivanića, pa je vezista iz Bačkog Jarka mogao u 57. minutu da donese izjednačenje gostima, ali je šutirao neprecizno daleko iznad prečke.

Što nije uspeo tada, Ivanić je ispravio u 61. minutu, kada je primio loptu od Mijatovića i solo prodorom “promešao” odbranu domaćih, a potom silovitim udarcem doneo izjednačenje šampionu – 1:1. Samo nekoliko sekundi kasnije Grgiću se ukazala prilika da vrati vođstvo Želji, ipak, njegov šut je sjajnom intervencijom zaustavio Popović.

Kazna za promašaje stigla je Železničar u 76. minutu, pošto je Baharov spasilac Jovan Mijatović (doneo pobedu i protiv Javora) odlično zahvatio loptu posle centaršuta Gelora Kange i smesti je u Živkovićevu mrežu za potpuni rezultatski preokret – 1:2.

Ovo je drugi put da Mijatović “spašava” crveno-bele, pošto je u trijumfu nad Ivanjičanima od 3:2, takođe bio strelac odluke, pa će Barak Bahar veoma biti ponosan na svoj potez početkom drugog poluvremena, pošto je mladi Jovan ponovo bio njegov spasilac.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

KRAJ UTAKMICE! Crvena zvezda je pobedila Železničar 2:1.

90. minut - Igraće se tri minuta sudijske nadoknade.

85. minut - Zvezda rutinski privodi posao kraju.

78. minut - Zicer za Šušnjara, bio je ispred Popovića sam i nije uspeo da zahvati loptu. Mogao je Železničar odmah do izjednačenja. Bahar uvodi Hvanga umesto Lučića.

76. minut - GOOOOOOOOOOL!!!! Zvezda vodi golom Jovana Mijatovića - 1:2. Posle centaršuta Kange, mladi napadač donosi preokret!!!!

75. minut - Kakva prilika za domaće, Đorđević je oprobao udarac iz daljine, ali je Popović fenomenalno odbranio!

72. minut - Silovit udarac Ivanića preko prečke, ređaju se šanse za Zvezdu. 

69. minut - Odličan šut Bukarija, Živković je bio na mestu i uhvatio loptu koja je išla po sredini gola.

68. minut - Dvostruka izmena u Železničaru: Šušnjar ulazi umesto Grgića, Branislav Knežević je zamenio Pavlova.

67. minut - Velika prilika za Mijatovića posle greške Vojislava Stankovića, alil je mladi napadač Zvezde bio jako neprecizan.

Foto: Starsport

 

62. minut - Kakva šansa za Železničar, imali su domaći odličnu priliku odmah u sledećem napadu da dođu do vođstva, međutim, istakao se Popović i odbranio udarac Grgića.

61. minut - GOOOOOOOOOOOL!!!! Mirko Ivanić donosi izjednačenje Zvezdi, solo prodorom je ušao u šesnaesterac, prošetao se posle dodavanja Mijatovića i silovito zatresao mrežu - 1:1.

60. minut - Ponovo je šut uputio Lučić, gotovo sa istog mesta iz prvog dela, iskosa sa desne strane, pored stative golmana Pančevaca.

59. minut - Sada je pokušao i Lazar Nikolić, čiji šut Živković brani.

57. minut - Udarac Mirka Ivanića unutar šesnaesterca iz prve visoko preko gola.

55. minut - Ponovo menja Bahar: Na terenu su Mirko Ivanić i Osman Bukari, izašli su Aleksandar Katai i Kings Kangva ovim redosledom.

52. minut - Nastavlja Železničar da preti, beležimo pokušaj Đorđevića, neuspešno i neprecizno.

51. minut - Žuti karton za Gelora Kangu.

Republika

Foto: Starsport

 

49. minut - Korner za Zvezdu izveo je Kanga, ali je Olajinka zaustavljen u kaznenom prostoru domaćih.

47. minut - Odmah preti Mijatović šutem s distance, lopta je zamalo prohujala iznad prečke! Dobra šansa za crveno-bele.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Pančevu.

Odmah sprema izmene Bahar. Na teren će Jovan Mijatović umesto Šerifa Ndiajea. Izašao je i Rodić, ušao je Lazar Nikolić.

PRVO POLUVREME

Kraj prvog poluvremena: Železničar vodi 1:0 protiv šampiona!

45. minut - Igraće se još dva minuta nadoknade u prvom delu.

39. minut - Fudbaler Železničara Pavlov dobio je prvi žuti karton na utakmici, zbog preoštrog starta nad Dragovićem.

Foto: Starsport

 

38. minut - Nova velika prilika za Železničar! Grgić je uputio iskosa odličan udarac, malo je nedostajalo da Popović po drugi put vadi loptu iz mreže, sentimetri su odlučivali!

32. minut - Prošao je Olajinka i centrirao, ali pogrešno je to učinio, Dragović je potom vratio loptu Lučiću na bok koji je ovog puta uputio centaršut, dosta lošiji nego prethodni i domaćin se odbranio.

Na drugoj strani Stefan Hajdin je ubacio ka Pavlovu, međutim, lako su Zvezdini defanzivci otklonili opasnost.

27. minut - KAKVA ŠANSA ZA ZVEZDU! Posle ubačene lopte Rodića, loptu je glavom pokušao da zahvati Katai. Loše je to učinio Zvezdin Magiko i velika prilika da Baharov tim dođe do izjednačenja je propala!

Foto: Starsport

 

25. minut - Stanković je zaustavio Aleksandra Kataija u prodoru, slobodan udarac za Zvezdu. Kombinovali su Kanga i Lučićć, da bi na kraju pokušaj glavom Olajinke lako zaustavio Živković.

Republika

Foto: Starsport

Lazar Romanić slavi gol

18. minut - Priliku je imao Aleksandar Dragović da donese izjednačenje Zvezdi, međutim, nije bio precizan kapiten crveno-belih.

16. minut - GOOOOOOOOOOL!!!! Železničar vodi golom Lazara Romanića, koji je posle centaršuta glavom zatresao mrežu - 1:0!!!! Zvezdino dete koji je prošao fudbalsku školu na Marakani rutinski je prošao pored Đige i Dragovića, postigavši pogodak protiv svog bivšeg kluba.

15. minut - Ponovo je Vladimir Lučić oprobao iskosa udarac, dobro je gađao, ali je lopta otišla nekoliko metara pored Živkovićeve stative.

9. minut - Prinudna izmena kod domaćih: Bojan Balaž je završio meč zbog povrede, na terenu je Marko Gajić.

8. minut - SJAJNA ŠANSA! Mogla je Zvezda do vođstva, Lučić je odlično šutirao, a Živković još boljim refleksima odbranio njegov udarac.

3. minut - Nema rezultatskih promena, Zvezda drži loptu u nogama i napada.

Utakmica je počela!

PRE UTAKMICE:

17.53 - Uskoro počinje utakmica u Pančevu na Sportsko-rekreativnom centru "Mladost".

17.45 - Kvartet bivših igrača Zvezde nastupa za Železničar. Omladinsku školu na Marakani prošli su Ivan "Mogli" Lakićević, Igor Romanić i Igor Konatar, dok je Stefan Hajdin bio deo prvog tima kod Vladana Milojevića.

17.36 - Na klupi Crvene zvezde su: Osman Bukari, Miloš Degenek, Hvan In Beom, Mirko Ivanić, Žan Filip Kraso, Srđan Mijailović, Jovan Mijatović, Stefan Mitrović, Lazar Nikolić i Marko Stamenić. Tu je i rezervni golman Nikola Vasiljević.

17.32 - Železničar je u poslednjih pet mečeva upisao jednu pobedu i po dva poraza i nerešenih rezultata.

17.26: Prvi put će Zvezdin Magiko biti starter od početka sezone, dok je uočljivo da će mrežu čuvati Zoran Popović. Standarni golman Omri Glazer je otišao u svoj Izrael, zbog reprezentativnih obaveza.

17:22: Trener Barak Bahar odlučio je da od prvog minuta ukaže poverenje Aleksandru Kataiju i Piteru Olajinki, dok je zasluženi odmor dobio Mirko Ivanić.

Foto: Starsport

 

UVOD:

Posle poraza od Lajpciga i eliminacije iz Lige šampiona, izabranici Baraka Bahara svu pažnju usmeravaju ka odbrani titule.

Debitant iz Pančeva je prva prepreka ka poteri za liderom i najljućim rivalom Partizana, koji svoj meč protiv Čukaričkog igra dan kasnije.

Železničar je posle serije poraza uspeo da se konsoliduje u veže dva trijumfa nad IMT (3:1) i Radnikom u Surdulici (1:0), dok je u prošlom kolu osvojio veliki bod na gostovanju Vojvodini (2:2) iako je na poluvremenu gubio 0:2.

Nausprot tome, Crvena zvezda je brzo prebolela kiks i remi protiv TSC (1:1) na Marakani, pa je na svom stadionu u prethodnoj rundi savladala Surduličane (3:1), dok je pre duela s Topolčanima imala četiri uzastopne pobede.

Inače, ovo će biti prvi, istorijski meč za "dizelku" i crveno-bele, budući da nikada u prošlosti nisu igrali za bodove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading