NOVA HAPŠENJA NAVIJAČA DINAMA: Bed blu bojsi ne nameravaju da stanu sa divljanjem, ali ni policija

Autor:

Sport

24.10.2023

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Privedeni imaju između 18 i 44 godine i pozivali su na ubijanje.

NOVA HAPŠENJA NAVIJAČA DINAMA: Bed blu bojsi ne nameravaju da stanu sa divljanjem, ali ni policija

Foto: Tanjug/AP

Navijači Dinama iz Zagreba

Huliganima Dinama iz Zagreba je odzvonilo! Policija u prestonici Hrvatske počela je sa privođenjem Bed blu bojsa koji su pevali ustaške pesme na subotnjoj utakmici između Gorice i Dinama. Navijači koji su pevali sporne pesme identifikovani su na osnovu video-snimaka i fotografija.

- U dosadašnjem toku kriminalističkog istraživanja utvrđene su osnove sumnje za osam osoba da su počinile prekršaj iz člana 4. stav 1. tačka 7. kažnjivo po članku 39. a stav 1. tačke 2. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima na način da su tokom odigravanja navedene fudbalske utakmice, pevali pesme čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti - saopštili su iz policije.

Foto: Tanjug/AP

 

Podsetimo, navijači Dinama su mrlju na navijanje u subotu bacili su nakon pevanja ustaške pesme sa stihovima: "Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom".

Interesantno, sve se to desilo pred hrvatskim ministrom pravosuđa Ivanom Malenicom koji je nedavno poručio da će se oštro suprotstaviti skandiranju nacionalističkih pesama na utakmicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading