MUKU MUČE: Huligani iz Hrvatske ponovo na udaru policije zbog USTAŠKIH PESAMA!

Autor:

Sport

22.10.2023

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi incident "Bed blu bojsa".

MUKU MUČE: Huligani iz Hrvatske ponovo na udaru policije zbog USTAŠKIH PESAMA!

Foto: Shutterstock

Zagrebačka policija saopštila je danas da sprovodi kriminalističku istragu nakon utakmice Gorica - Dinamo, na kojoj su navijači zagrebačkog kluba "Bed Blu Bojsi" pevali ustašku koračnicu.

Kako je preneo portal Index.hr, navijači dinama pevali su stihove: "Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije, za slobodu i za dom, hrvatski dom!.

Foto: Tanjug/AP

BBB

Istakli su i transparent sa stihom iz iste pesme: "Lijepo ih je, lijepo ih je naučila majka!" Premda policija nije precizirala zbog čega se tačno sprovodi istraga, pretpostavlja se da je reč upravo o ustaškoj pesmi i poruci "Bed Blu Bojsa".

U saopšenju se navodi da su u službene prostorije policije privedene ukupno četiri osobe zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dvojica gostujućih navijača, obojica maloletnici, privedena su zbog posedovanja pirotehnike, dok su još dvojica gostujućih navijača privedena jer su bili u alkoholisanom stanju.

- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjen prekršaj, policija sprovodi kriminalističko istraživanje u skladu sa članom 11. Zakona o policijskim poslovima i ovlašćenjima pa će na osnovu snimaka i fotografija preduzeti sve mere i radnje radi utvrđivanja identiteta počinilaca i sankcionisanja u skladu sa važećim zakonskim propisima - naveli su iz policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading