PREDSEDNIK HRVATSKE BRANI HULIGANE I UBICE: Navijači Dinama NEPOTREBNO U GRČKOM ZATVORU! To je perverzija!

Autor:

Sport

21.10.2023

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je dva meseca od ubistva Mihalisa Kacurisa.

PREDSEDNIK HRVATSKE BRANI HULIGANE I UBICE: Navijači Dinama NEPOTREBNO U GRČKOM ZATVORU! To je perverzija!

Foto: Tanjug/AP

Navijači Dinama iz Zagreba

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da slučaj uhapšenih navijača Dinama, koji su već dva meseca u grčkim zatvorima zbog učestvovanja u navijačkim neredima u predgrađu Atine, baca novo svetlo na evropsku pravnu saradnju i saradnju u sprovođenju naloga za hapšenje jer su oni, kako je ocenio, sasvim nepotrebno proveli to vreme u zatvoru.

- Ovakvu situaciju do sada nismo imali i iz nje svi možemo nešto naučiti - rekao je Milanović.

Foto: Tanjug/HINA

Zoran Milanović

Milanović je rekao da je "dole te navijače neko naoružao" i da je "to huliganska internacionala" "Oni sarađuju međusobno. Nažalost, čovek je umro, ali sve ovo se moglo rešiti za nedelju dana da se htelo", ocenio je Milanović, preneo je HRT.

Milanović je istakao da je istraga pokazala da na dva noža koji su pronađeni u blizini sukoba nije pronađen DNK hrvatskih državljana.

- To je perverzija i pervertirani pristup, primena ratnog prava na nekakvu grupu izgrednika, baraba koji su otišli dole i Grcima je trebalo dva meseca da uporede njihove otiske prstiju koje su uzeli odmah, prilikom fotografisanja u policijskim stanicama, s otiscima prstiju na nožu. Dva meseca im treba za to. Šarlatanski - rekao je Milanović.

On je postavio pitanje zašto navijače Dinama Grčka nije pustila u Hrvatsku, ako veruje hrvatskim vlastima i da će postupiti prema nalogu.

- Grčke vlasti su mogle da traže od hrvatskih vlasti da popišu navijače, a zatim su mogle da ih puste i da ih daju na dalju obradu hrvatskim vlastima, odnosno mogle su da traže od Zagreba da ih, nakon što dođu do nekih saznanja, ponovo izruči u Grčku - rekao je Milanović.

On je ocenio da su ljudi sasvim nepotrebno dva meseca u zatvoru u Grčkoj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading