MITROVIĆ SVESTAN ZNAČAJA MEČA PROTIV "HRABRIH SOKOLOVA"! Za ovakve utakmice se ŽIVI! Ovo je PRIVILEGIJA za nas!

Autor:

Sport

16.10.2023

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović izjavio je u Staroj Pazovi da njegov tim ima privilegiju da igra pred svojim navijačima u odlučujućim mečevima za plasman na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine u Nemačkoj.

MITROVIĆ SVESTAN ZNAČAJA MEČA PROTIV "HRABRIH SOKOLOVA"! Za ovakve utakmice se ŽIVI! Ovo je PRIVILEGIJA za nas!

Foto: Starsport

Srbija će sutra od 20.45 časova dočekati selekciju Crne Gore u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024.

"Orlovi" se nalaze na drugom mestu na tabeli sa 10 bodova iz šest utakmica, dok SU "hrabri sokolovi" treći sa osam iz pet mečeva. Srbija će poslednji meč u kvalifikacijama za EP 2024. odigrati u novembru pred svojim navijačima protiv Bugarske.

Napadač naše selekcije Aleksandar Mitrović veruje u ostvarenje cilja, a o zgusnutom rasporedu kaže:

- Igramo svaka dva-tri dana u klubovima i to je normalno. Svi igrači bi prihvatili da igraju tako nego da igraju na sedam dana. Mi volimo utakmice i živimo za njih. Izlazili smo kao pobednici iz mečeva sa njima, dao sam im dva-tri gola, prošli put je to bio Dušan Vlahović, a ovo je sada najvažniji meč. Mi smo spremni kao i za svaki drugi meč - rekao je Mitrović na konferenciji za medije u Staroj Pazovi i dodao:

Foto: Starsport

 

- Bili smo već u ovoj situaciji mnogo puta i to ponavljam stalno, treba da nastavimo u istom ritmu. Igramo pred našim navijačima za EP na kome nismo igrali 24 godine i to je privilegija za nas. Da nam je neko ponudio ovo pred početak kvalifikacija, mislim da bi svi ovde prisutni to prihvatili.

Napadač Al Hilala je pozvao navijače da dođu u velikom broju na sutrašnji duel sa Crnom Gorom.

- Protiv Mađarske je bio ambijent u kom bismo mi voleli da igramo, da nas bodri 65.000 navijača od zagrevanja dok nisu proslavili rezultat. Ne znam kakva će biti podrška, ali nadam joj se. Potrebni su nam kao što je to selektor Dragan Stojković rekao. Pozivam ih da dođu.

Republika

Foto: Starsport

 

Mitrović je istakao da je bitno da Srbija sutra ostvari pobedu.

- Imaš obavezu i čast da izađeš na teren, da li je Crna Gora, Litvanija ili neko treći... Samo je razlika u važnosti meča. Svaki igrač će da kaže da živi za ovo, znamo šta nosi utakmica. Želimo da napravimo veliki korak i odemo na EP. Ne bih prognozirao, samo je bitna pobeda - naveo je srpski rekorder po broju golova u nacionalnom timu.

On je podvukao da je duel sa Crnom Gorom najvažniji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

- Nema šta više da se priča, ovo je utakmica biti ili ne biti, ovo je utakmica koju svi želimo da igramo. Sada prestaje svako pričanje, svi znamo šta treba da radimo. Kada dođe ova utakmica, svaka priča staje, mi ćemo da pričamo na terenu, utakmica protiv Mađarske je bila bitna, ali utakmica protiv Crne Gore je ta koja je presudna. Pozvao bi navijače da dođu da nas bodre od prvog minuta, mi ćemo im vratiti borbom i da zajedno napravimo korak ka istoriji - istakao je Aleksandar Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading