MESI, SPASI MI SINA OD HAMASA! Izraelac zavapio za pomoć

Autor:

Sport

16.10.2023

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinac se našao u (ne)mogućoj misiji.

MESI, SPASI MI SINA OD HAMASA! Izraelac zavapio za pomoć

Foto: Ap photo

Lionel Mesi je mogao i dalje može sve na terenu, ali sada je pred njega stavljena (ne) moguća misija. Naime, fudbaler Intera iz Majamija i reprezentativac Argentine dobio je apel za pomoć od Aleksa Šermana, Izraelca argentinskog porekla, kojem je sin pao u ruke Hamasa tokom rata u Izraelu. On je javno zavapio moleći Lea za pomoć.

- Pre svega, moja supruga i ja smo sebi obećali da ćemo prevrnuti svaki kamen, učiniti sve što može da mu pomogne. Ron ima argentinski pasoš, imam i ja, rođen sam u Argentini. Beskonačno me intervjuišu za mreže na latinici. Snimak je bio potpuno spontan, bio sam u svojoj klinici, ja sam veterinar. Rekao sam: "Mesi! Zovem ga! Šaljem mu poruku! Nisam baš optimista da će iz inostranih razloga Mesi zaista ponuditi svoju pomoć, ali tu nisam samo ja nego i drugi argentinski taoci, pa će možda dati nekakvu sveobuhvatnu izjavu, čak i ako ne uključuje mene, ali možda to će pomoći - rekao je Šerman i dodao:

 

 

- Mesi je Mesi. On prodire u srca, ukršta religije. Njegova reč stiže do svih, iako nije politička ličnost. Ovde je reč o argentinskim taocima koji su u zatočeništvu. Pa čak i da mi se ne obrati direktno i pominje Ron, kao što bih želeo da uradi, ali čak i ako se obrati medijima i zatraži oslobađanje argentinskih zatvorenika. Uradiću sve što može da pomogne.

Izraelac argentinskog porekla je potom otkrio kako mu sin pao u zarobljeništvo.

- On je vojnik u štabu za koordinaciju i vezu, odakle sva roba kreće prema Gazi. On je odgovoran za izdavanje dozvola, razgovore sa vozačima i trgovcima. U subotu ujutro u 6.30 dobijamo poziv od njega, poziv tokom kog je Ron zvučao napeto, bila je buka svuda oko njega, mislio je da je reč o projektilima, situacija na koju je prilično navikao, ali ovaj put je bila veoma, veoma masivna. Vremenom je počeo i da opisuje pucnje i povike, naređenja na arapskom. Tada je počeo da nam priča da je u pitanju napad Hamasa na bazu. Onda je rekao da su već u bazi, glasovi su se približili i rekao je da ne može da nastavi razgovor, prekinuo je  Od tada su prepiske nastavljene na Vatsapu. "To je to, tu su na vratima, ovo je moj kraj, volim te, ćao", i spustio je slušalicu. Bilo je 07.12 i ovo je vreme kada smo ostali bespomoćni, šokirani, prestravljeni, ubeđeni da on više nije sa nama - priznaje Aleks i nastavlja:

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Posle nekoliko sati, neću reći na našu sreću, ali dobili smo neku vrstu poklona od Hamasa. Oni su objavili snimak na kome sami dokumentuju napad na bazu i na tom snimku Ron izgleda zdrav i zdrav, odveden u zarobljenistvo. Ovo je on, videli smo njega i jos dva momka sa civilima, Ron je tamo izgledao jako uplašen, ali ziv i zdrav. Od tog trenutka do danas nemam druge informacije, niko ne daje informacije,vojska daje samo definitivne informacije, gradski službenik me je po dolasku obavestio da je moj sin u rukama neprijateljske organizacije, terorističke organizacije, to je to. Ništa o njegovom fizičkom stanju. Držimo se ove informacije da je živ i pretpostavljam da im mnogo vredi kao živ vojnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading