EPILOG DIVLJANJA HRVATSKIH HULIGANA: Otkazana utakmica AEK-a i Dinama!

Autor:

Sport

08.08.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučeno je da se duel ne odigra večeras u prestonici Atine.

EPILOG DIVLJANJA HRVATSKIH HULIGANA: Otkazana utakmica AEK-a i Dinama!

Foto: Tanjug/AP

Duel između AEK-a i Dinama iz Zagreba, koji je trebao da se odigra večeras u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, otkazan je zbog divljanja hrvatskih huligana.

Bed blu bojsi su noćas, zajedno sa navijačima Panatinaikosa, napravili potpuni haos u gradu, nakon što su napali pristalice AEK-a iz Atine, na njihovoj OPAP areni. U nemilim događajima je ubijen jedan navijač atinskog tima, a čak osmorica su završila u bolnici.

Takođe, pojavili su se i novi detalji, a to je da su navijači zagrebačkog kluba kamenom pogodili 12-ogodišnju devojčicu, koja je sedela u obližnjem kafiću.

Ono što je ključno pitanje jeste kako su se uopšte Dinamovi huligani našli u Grčkoj? Naime, UEFA je donela odluku da na obe utakmice zabrani prisustvo gostujućih navijača, a deluje nemoguće da je grupa od oko 200 huligana iz Zagreba mogla neometano da uđe u državu. Jasno je da je neko zakazao.

Na bezbednosnom sastanku održanom u utorak ujutru, čelnici AEK-a odgovornim smatraju zagrebački Dinamo i grčku policiju, jer smatraju da su obe strane mogle da učine više da se ovakve scene ne dogode. Na kraju, doneta je odluka da se utakmica neće održati.

UEFA će se uskoro oglasiti saopštenjem i eventualno saopštiti novi termin odigravanja utakmice, a videćemo da li možda hrvatskom klubu preti i izbacivanje iz Evrope, ili neka drastična kazna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading