MRKELA O TRANSFERU ERAKOVIĆA! Ništa nije gotovo, na njemu je da ODLUČI!

Autor:

Sport

19.07.2023

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski direktor crveno-belih govorio je o tekućim dešavanjima na Marakani.

MRKELA O TRANSFERU ERAKOVIĆA! Ništa nije gotovo, na njemu je da ODLUČI!

Foto: Starsport

Mitar Mrkela

U razgovoru za TV Informer, Mitar Mrkela je otkrio da Strahinja Eraković ima dve ponude, odnosno, da će do četvrtka doneti odluku gde će nastaviti karijeru.

Iako je moskovski Spartak silno želeo reprezentativca Srbije, u trku se uključio Zenit i preoteo popularnog "Čupu" Moskovljanima. Ipak, prema rečima sportskog operativca Crvene zvezde, defanzivac još nije prelomio:

- Treba naglasiti da je transfer Erakovića planiran, a sa njim smo upoznali i trenera Baraka Bahara pre nego što je došao. Čekala se samo prava ponuda. Imamo dve ponude i na njemu je da odluči šta je za njega bolje. U zavisnosti od finansijske ponude za njega i sportskih ambicija on će odlučiti. Mislim da ćemo tokom narednih dana znati gde odlazi - rekao je Mitar Mrkela za TV "Informer".

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Eraković

Sportski direktor šampiona Srbije zadovoljan je kako ekipa izgleda pred početak nove sezone.

- Mislim da smo turnir u Rusiji odigrali dobro, da je Zvezda izgledala drugačije, brže, modernije, promovisali smo i mlade igrače. Ovo je tek početak, tek nas čekaju glavne utakmice. Rekao bih da smo na dobrom putu. Već godinu dana pripremamo tim da bismo ovako izgledali. Do sada smo doveli pet igrača, svi fudbaleri, novi i mladi, ostavili su dobar utisak, a uz želju da igramo modernije i podmladimo ekipu bilo je dovođenje Bahara, koji je dokazani trener, koji je nametnuo svoj stil igre.

Biseri iz omladinske škole Zvezde, poput Koste Nedeljkovića, Jovana Šljivića i njegovog imenjaka Mijatović su zablistala na "Pari Premijer kupu" i pokazala da im se smeši svetla budućnost na Marakani. 

- Pored sportskih ciljeva, osvajanje titule i grupne faze evropskih takmičenja, cilj je promocija mladih igrača. Imamo omladinsku školu, Grafičar, gde se kale naši igrači, trudimo se da promovišemo dosta mladih. Uspeli smo, najveći produkt poslednjih godina je Strahinja Eraković, postao je i A reprezentativac. Šljivić, Mijatović i Nedeljković se ostavili odličan utisak i budućnost su Zvezde.

Crveno-beli će u novoj sezoni igrati direktno u Ligi šampiona, a sportski direktor Crvene zvezde ubeđen je da će ekipa ostvariti značajniji rezultat u odnosu na dve prethodne epizode.

- Tu igraju najbolji igrači na svetu, dva puta smo učestvovali. U drugom učešću smo umalo prošli u nokaut fazu Lige Evrope. Imamo ambicije da ove godine budemo konkurentniji, da se pokažemo u mnogo boljem svetlu. Uradili smo sve da dovedemo dobre igrače i trenera. Videli ste na ovom turniru u Rusiji da smo drugačiji, da igramo modernije i verujem da ćemo moći da se suprostavimo jakim rivalima. Zavisiće i od žreba, očekujem da bude povoljan.

Foto: FK Crvena zvezda

šef stručnog štaba Crvene zvezde Barak Bahar

Novi trener Barak Bahar oduševio je sve na najvećem srpskom stadionu. 

- Zna šta hoće, beskompromisan je u svojoj filozofiji, izuzetno je komunikativan, voli da priča sa ljudima iz kluba. Jako smo zadovoljni.

Imao je Mrkela poruku i za navijače Zvezde pred početak takmičenja u Superligi Srbije i najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. 

Mi smo poslednjih sezona osvajali duple krune, igrali u Evropi, ali Zvezda uvek mora da bude bolja. Ne krijemo se iza trenutnih rezultata. Zvezda je klub koji zahteva bolje i bolje, rezultate i igru. Sve smo uradili da bismo sada ovako izgledali. Ovo što smo videli u Rusiji je ohrabrenje i mislim da su navijači to prepoznali. Koliko znam, vlada zadovoljstvo. Možemo da budemo još bolji - istakao je Mitar Mrkela za TV "Informer".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading