PAO REKORD KEŽMANA: Noa SRUŠIO legendarnog napadača!

Autor:

Sport

09.07.2023

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Transfer Holanđanina iz Klub Briža u PSV najskuplji u istoriji kluba sa Filips stadiona.

PAO REKORD KEŽMANA: Noa SRUŠIO legendarnog napadača!

Foto: Starsport

Mateja Kežman i Bora Milutinović

PSV iz Ajndhovena srušio je rekord koji je čak 23 godine držao Mateja Kežman. Naime, "filipsovci" su za transfer Noe Langa izdvojili 15 miliona evra, jedan milion više u odnosu na transfer srpskog napadača 2000. godine.

Podsetimo, tada je Kežman u redove holandskog velikana stigao iz Partizana.

 

 

Klub Briž je uspeo da ubedi "filipsovce" da plate obeštećenje u visini Langove tržišne vrednosti, a već na prvu loptu jasno je da je vicešamion Holandije odabrao rizičnu opkladu. Jer Langa od najmlađih dana bije glas da je nestašni, svojeglavi i teško ukrotivi dečko holandskog fudbala.

Sa fudbalske strane PSV je dobio igrača sa pregršt napadačkih kvaliteta - dribling, završnicu, ključna dodavanja, vrsnog izvođača prekida... 

Na Filips stadion stiže momak koji je od šeste do 14. godine bio član Fajenorda, potom osam godina bio Ajaksovo dete. U 25. godini života, posle 125 utakmica, 38 golova i 34 asistencije reprezentativac Holandije uspeo je da objedini sve holandske velikane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading