FANTASTIČNA VEST ZA SRBIJU: "Orlovi" napravili VELIKI KORAK unapred - fudbalske sile nam GLEDAJU U LEĐA!

Autor:

Sport

06.04.2023

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dva trijumfa u kvalifikacijama, Srbija je napredovala četiri mesta.

FANTASTIČNA VEST ZA SRBIJU: "Orlovi" napravili VELIKI KORAK unapred - fudbalske sile nam GLEDAJU U LEĐA!

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Fudbalska reprezentacija Srbije je zabeležila skok od četiri pozicije na FIFA aprilskoj rang listi, pa je trenutno na 25. poziciji.

Srbija je sjajno započela kvalifikacije za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje se 2024. godine održava u Nemačkoj, a pobede od 2:0 protiv Litvanije u Beogradu, odnosno Crne Gore u Podgorici, su "orlovima" obezbedile skok sa 29. na 25. mesto na ovoj listi.

Naša reprezentacija trenutno ima 1.541 bod, a 25. mesto nije najbolji plasman koji smo imali u skorije vreme, pošto smo pred početak Svetskog prvenstva u Kataru bili 21. selekcija sveta.

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije

Ispred nas se između ostalog nalaze Japan, Peru, Švedska, Poljska i Iran, dok nam u leđa gledaju Vels, Južna Koreja i Tunis, tri selekcije koje su takođe učestvovale na prethodnom Mundijalu. Takođe, iza nas su i Čile, Ukrajina, Norveška, Rusija, Obala Slonovače...

Najbolja reprezentacija sveta je očekivano Argentna, za njom sledi Francuska, dok treću poziciju drži Brazil. Prvih deset kompletiraju Belgija, Engleska, Holandija, Hrvatska, Italija, Portugalija i Španija.

Što se tiče ostalih selekcija u kvalifikacionoj grupi G za Evropsko prvenstvo, Mađarska nam je najbliža, pošto se nalazi na 33. poziciji, Crna Gora je 69, Bugarska je 76, dok je najslabije plasirana Litvanija, koja je trenutno 146. reprezentacija sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading