ZVANIČNO: Osman Bukari napušta Beograd!

Autor:

Sport

09.03.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brzonogi krilni fudbaler pred novim izazovom.

ZVANIČNO: Osman Bukari napušta Beograd!

Foto: Starsport

Selektor reprezentacije Gane Kris Hjuton objavio je spisak od 25 fudbalera na koje računa za predstojeća dva susreta protiv Angole u kvalifikacijama za Afrički kup nacija (23. i 27. mart). Na njemu su se našla dvojica fudbalera iz Superlige Srbije - Osman Bukari iz Crvene zvezde i vezista subotičkog Spartaka Edmund Ado.

Republika

Foto: Starsport

Osman Bukari

Poziv za Bukarija bio je očekivan budući da je 24-godišnjak igrao i na Svetskom prvenstvu u Kataru, gde je čak i bio strelac protiv Portugalije u porazu 3:2. 

Ponovno oblačenje dresa sa državnim grbom nesumnjivo će pomoći Adu da pokupi još samopouzradanja i iskustva, budući da će u veznom redu moći da uči od Arsenalovog Tomasa Partija. Edmund je poslednji meč u dresu sa državnim grbom odigrao sredinom prošle godine.

Republika

Foto: Starsport

Edmund Ado i Fuseni Dijabate

Od zvučnijih imena na spisku se još nalaze Ajaksov Mohamed Kudus, braća Andre i Džordan Aju, Tarik Lampti, Injaki Vilijams...

KOMPLETAN SPISAK GANE:

Golmani: Lorens Ati Zigi (Sent Galen), Abdul Manaf Nurudin (Eupen), Džozef Volakot (Čarlton Atletik)

Odbrana: Tarik Lampti (Brajton), Denis Odoi (Klub Briž), Gideon Mensah (Okser), Patrik Kpoo (Šerif Tiraspolj), Danijel Amarti (Lester Siti), Džozef Aido (Selta Vigo), Mohamed Salisu (Sautempton), Aleksander Điku (Strazbur)

Sredina: Tomas Parti (Arsenal), Mažid Ašimeru (Anderleht), Abdul Salis Samed (Lans), Edmund Ado (Spartak Subotica)

Napad: Džordan Aju (Kristal Palas), Osman Bukari (Crvena zvezda), Džozef Paitsil (Genk), Kamaldin Sulemana (Sautempton), Ransford Jeboa Konigsdurfer (Hamburger SV), Mohamed Kudus (Ajaks), Andre Aju (Notingem Forest), Kamal Sova (Klub Briž), Injaki Vilijams (Atletik Bilbao), Antoan Semenjo (Bornmut).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading