ŽESTOKA KAZNA: FIFA suspendovala četvoricu Urugvajaca posle SP u Kataru

Autor:

Sport

28.01.2023

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri "Urusa" su kažnjeni nakon što su protestvovali kod sudije.

ŽESTOKA KAZNA: FIFA suspendovala četvoricu Urugvajaca posle SP u Kataru

Foto: Tanjug/AP

FIFA je suspendovala čak četvoricu urugvajskih fudbalera, zbog sukoba sa sudijama na Svetskom prvenstvu u Kataru, koji su usledili nakon kraja utakmice grupne faze protiv Gane.

Urugvaj je taj meč pobedio sa 2:0, ali im to na kraju nije bilo dovoljno za prolazak dalje, pošto je Južna Koreja slavila protiv Portugala. Urugvajcima je trebao još jedan gol protiv Gane, tražili su penal u završnim minutima susreta, ali je glavni arbitar ostao nem na njihove prigovore.

Foto: Tanjug/AP

Duel Bentakura i Ajua na SP u Kataru


Fernando Muslera, Hose Marija Himenes, Edison Kavani i Dijego Godin su oštro  protestvovali, a na kraju će svoje ponašanje platiti žestokom kaznom.

Muslera i Himenez su supendovani na četiri meča, dok su Kavani i Godin dobili jedan meč zabrane.

Uz to će morati da plate i 20.000 švajcarskih franaka. Urugvajski fudbalski savez je kažnjen sa 50.000 franaka, kao i jednom utakmicom bez navijača.

Podsetimo, dalje su iz grupe H prošli Portugal i Južna Koreja, dok su Urugvaj i Gana morali da se zadovolje trećim, odnosno četvrtim mestom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading