BAJČETIĆ HOĆE U ŠPANIJU, ALI NIJE PRVI! Koji su još fudbaleri odabrali drugu državu umesto Srbije?

Autor:

Sport

27.12.2022

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako je imao svoj razlog, a pitanje je koliko bi "orlovi" bili jači da su ovi igrači bili u sastavu.

BAJČETIĆ HOĆE U ŠPANIJU, ALI NIJE PRVI! Koji su još fudbaleri odabrali drugu državu umesto Srbije?

Foto: Profimedia

Stefan Bajčetić i Dušan Tadić

Slučaj Stefana Bajčetića mogao bi da uzburka fudbalsku javnost u Srbiji.

Sin Srđana Bajčetića, nekada igrača Vojvodine, Crvene zvezde, Selte, Brage i Dalijena, igra za Liverpul, a u prethodnom kolu postigao je i prvi gol.

On je u igru protiv Aston Vile ušao u 79. minutu, a samo dva minuta kasnije pogodio je za 3:1. Deluje da bi Bajčetić bio odlično pojačanje za reprezentaciju Srbije, ali je sva prilika da će nastupati za Španiju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stefan Bajčetić protiv Aston Vile

 

To je otkrio i njegov otac Srđan.

Stefan je u Španiji rođen i odgojen. Ima čvršće veze sa Španijom nego sa Srbijom. Nikad se ne zna šta može da se desi u budućnosti, ali ta odluka nije doneta iz interesa - istakao je Bajčetić senior.

Dakle, vrlo je verovatno da će Bajčetić nositi dres "crvene furije", ali daleko od toga da je prvi koji je umesto Srbije izabrao neku drugu državu. Spisak ovih igrača je dugačak, a mi ćemo vam nabrojati neke od njih.

BOJAN KRKIĆ

Važio je za jednog od najtalentovanijih fudbalera Barselone, sa svojih 15 godina je upisao prve nastupe za omladinsku reprezentaciju Španije. Srbija ga je želela u svojim redovima, Krkić je to odbio uz izgovor da želi da igra za Španiju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Bojan Krkić

 

Otac mu je Srbin, a Krkić junior odigrao je samo jednu utakmicu za "crvenu furiju" i to desetog septembra 2008. godine protiv Jermenije (pobeda 4:0). Proveo je na terenu 25 minuta i izvesno je da bi za Srbiju upisao više mečeva.

MILAN BORJAN

Kapiten Crvene zvezde je i kapiten reprezentacije Kanade sa kojom je nastupao na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Milan Borjan

 

Odigrao je 70 utakmica za Kanadu, a da je imao malo više strpljenja - verovatno bi dobio šansu i u dresu Srbije. Ipak, pitanje da li bi se u ozbiljnoj konkurenciji, nekada Vladimira Stojkovića, a sada Vanje Milinković-Savića, Predraga Rajkovića i Marka Dmitrovića imao puno minuta.

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ

Dugo je bio ključni igrač reprezentacije Austrije za koju je nastupao okruglo 100 puta i postigao dva gola. On za Austriju nastupa od 2010. godine, a tada se odlučio za ovu selekciju jer je konkurencija za dres "orlova" bila nestvarna.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Dragović

 

Nemanja Vidić, Neven Subotić, Branislav Ivanović, Aleksandar Luković i mnogi drugi bili su motiv da Dragović obuče dres Austrije. Šteta, jer bi sada svakako dobro došao.

MARKO ARNAUTOVIĆ

Rođeni Austrijanac, koji je uvek za sebe govorio kako je Srbin i kako je to njegova jedina zemlja. Pred utakmicu Srbije i Austrije izjavio je kako je oduvek želeo da zaigra za Srbiju, ali nešto je iskrslo i on je zadužio dres austrijske reprezentacije.

- Bilo je aplauza, bilo je zviždanja, ali to je normalno. Neki su ljuti što ne igram za Srbiju, ali sam hiljadu puta rekao da to nije moja greška. To je greška nekih drugih ljudi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marko Arnautović

 

Za Austriju je odigrao 106 utakmica i postigao je 34 gola.

MARKO MARIN

Odigrao je tek 16 utakmica za Nemačku i verujemo da se kaje što nije izabrao Srbiju ili Bosnu i Hercegovinu za koje je mogao da nastupa.

Republika

Foto: Starsport

Marko Marin i Mirko Ivanić

 

Pred njim je bila velika karijera, potom je prešao u Čelsi, da bi karijera krenula strmoglavo da pada. Izjavio je kako bi odigrao utakmicu za reprezentaciju Republike Srpske, ukoliko oni ikada steknu pravo za to.

"CRNOGORCI"

Srbija već dugo nema pravog desnog beka, već se traže alternativna rešenja. Da je imao malo više strpljenja, Filip Stojković mogao je da dobije šansu na ovoj poziciji, ali se on odlučio da izabere Crnu Goru. Odigrao je 15 mečeva za ovaj nacionalni tim pre nego što je odbio da nastupa protiv tzv. Kosova i tako stavi tačku na svoju reprezentativnu karijeru.

Republika

Foto: Starsport

Filip Stojković

 

Kasnije, ni u klupskom fudbalu nije postigao veći uspeh i deluje da mu je period u Zvezdi daleko najbolji.

Pored njega Mirko Ivanić, Adam Marušić i Uroš Đurđević takođe su izabrali Crnu Goru, a za verovati je da bi svi dobili kakvu, takvu šansu u dresu "orlova". Posebno Marušić koji na poziciji levog spoljnog igra odlično u dresu Lacija.

Republika

Foto: Starsport

Sergej Milinković-Savić i Adam Marušić

 

Sećate li se vi još nekog fudbalera koji je mogao da se nađe na ovoj listi?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading