SRBIJA U KATARU BRANI PRAVOSLAVLJE: Orlovi imaju OGROMAN motiv na Svetskom prvenstvu!

Autor: Radovan V. Bibić

Sport

17.11.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko kao Srbija!

SRBIJA U KATARU BRANI PRAVOSLAVLJE: Orlovi imaju OGROMAN motiv na Svetskom prvenstvu!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije

Mundijal u Kataru okupiće ceo svet. Na jednom mestu naći će se 32 zemlje, mnoštvo jezika i vera, a upravo će tu fudbaleri Srbije biti jedinstveni jer su jedina pravoslavna selekcija na Svetskom prvenstvu!

Naime, izbacivanjem Rusije, krahom Ukrajine i Severne Makedonije u baražu, te neuspelim kvalifikacijama zemalja u kojima preovladava Pravoslavna crkva poput Grčke i Bugarske, knjiga je spala samo na jedno slovo i to "orlove" Dragana Stojkovića Piksija.

VELIKI VERNICI

Upravo je selektor Srbije veliki vernik, pa nema sumnje da će snagu za pobede tražiti i u crkvi. On je blagoslov pred okupljanje reprezentacije tražio na Ostrogu. Nije tajna da su neki od fudbalera imali običaj da usred Mundijala odu u crkvu, kao što su to u Južnoj Africi 2010. uradili golman Vladimir Stojković i Marko Pantelić, dok je odlazak u crkvu bio je još lakši pre četiri godine u Rusiji.

Da bi naši fudbaleri dodatnu snagu mogli da crpe iz vere, u razgovoru za Republiku potvrdio je i protođakon Ljubomir Ranković.

Republika

Foto: youtube.com/Televizija Hram

Ljubomir Ranković

- Velika je radost što će naši fudbaleri igrati u Kataru, a mi se molimo da osvetlaju obraz i budu dostojni grba Nemanjića, koji nose na dresu. Mi ćemo našim molitvama Bogu pridružiti i onu da im pomogne. Treba se držati krsta gospodnjeg, to je jedino važno, a upravo su fudbaleri pokazali da su veliki vernici jer se krste prilikom gotovo svakog ulaska i izlaska s terena - poručio je protođakon Ranković.

Kada je u pitanju odlazak u crkvu u Kataru, a u Dohi postoje četiri pravoslavne crkve, uglavnom grčke i koptske, naš sagovornik ima savet.

- Mogu da idu u bilo koju pravoslavnu crkvu. Mi Srbi smo među svim pravoslavnim narodima i pravoslavnim crkvama rado viđeni gosti i svuda su nam vrata otvorena - dodao je protođakon Ranković.

HRIŠĆANSKA GRUPA

Što se ostalih religija tiče, u Kataru će biti baš šaroliko. U velikoj većini biće katolici, čak 19 selekcija, a slede muslimani (6) i protestanti (4), dok je Japan većinski okrenut šintoizmu, kao veri. Takođe, većina stanovništva u Južnoj Koreji se izjašnjava kao ateisti. Ovo nisu egzaktni podaci jer u nekim zemljama poput Kameruna gotovo isti status uživaju hrišćanska katolička i protestantska crkva. Upravo je Kamerun u našoj grupi, dok su Brazil i Švajcarska većinski katoličke zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Nemanja

28.12.2022 11:08

Koliko vidim nisu uspeli da odbrane pravoslavlje i motiv im i nije bio bas neki posto su bili poslednji u grupi :) Mozda kad budu branili plate svoje, bude bolje malo jer ovo sa pravoslavljem ne pali bas :D