ZAKOPAJTE RATNU SEKIRU, dok se Kipar ne prođe! Legenda Partizana spušta loptu uoči meča crno-belih i AEK-a (FOTO)

Autor:

Sport

04.08.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnji meč i revanš u kvalifikacijama za Ligu Evrope su presudni za Partizan. Pustimo momke da izbace Larnaku, a posle nek se svode računi, apeluje proslavljeni as "parnog valjka".

ZAKOPAJTE RATNU SEKIRU, dok se Kipar ne prođe! Legenda Partizana spušta loptu uoči meča crno-belih i AEK-a (FOTO)

Foto: Starsport

Partizan je loše započeo novu sezonu, a to loše moglo bi da preraste u kataklizmu ako se ne prođe AEK iz Larnake u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i tako obezbedi makar i utešna nagrada, a to je jesen u Ligi konferencija.

Međutim, svi kojima su crno-beli u srcu nadaju se da danas (18.00, RTS 1, Arena sport premijum 1) mogu da slave na Kipru, a onda i da za sedam dana u Humskoj overe prolaz u plej-of.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Čeka "parni valjak" - Nenad Tomović (uklizava u žuto-zelenom dresu)

To neće biti lako jer je igra tanka, klub je poljuljan na svim poljima, od igrača preko trenera Ilije Stolice, kojem se ljulja klupa i danas mu je možda i dan d do uprave, na čiju odgovornost i ostavke mnogi aludiraju.

POPALJENI ALARMI

Da se svi ti problemu moraju rešavati, svestan je i nekadašnji as Milivoje Ćirković, ali u razgovoru za Republika.rs poziva da se lopta spusti barem u narednih nedelju dana.

- Sigurno da svako ima šta da kaže o igri, treneru, upravi, ali ajde da smirimo strasti, da zakopamo ratnu sekiru dok ne prođe revanš i, nadam se, izbacimo Kiprane. Pa kad prođemo u plej-of, pa i kad, daj bože, uđemo u grupnu fazu Lige Evrope, onda rešavajmo sve probleme i svodimo račune. Tačno da su se upalili svi alarmi, ali prvenstvo je dugo, sve se može nadoknaditi, a sudbina u Evropi se rešava narednih dana i današnji meč i revanš su presudni za Partizan. Eto, ja verujem da će pobediti večeras sa 2:1 i olakšati revanš. Rezultat je nebitan, važan je samo prolaz dalje - rekao je Ćirković.

Republika

Foto: Starsport

Milivoje Ćirković u dresu Partizana sa kapitenskom trakom

Ako se prognoza obistini, biće to nešto novo jer Partizanu ne idu gostovanja u trećem kolu kvalifikacija pod aktuelnom upravom. Naime, od 2016. do danas crno-beli u pet gostovanja imaju samo jednu pobedu i po dva remija i poraza.

Pobeđen je Nordsjeland u Danskoj (2:1), a nerešeno je bilo na strani protiv Olimpijakosa (2:2) i Sočija (1:1), dok su crno-bele nadigrali Malatija (1:0) i Šarlroa (2:1).

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa utakmice Partizana i Nordsjelanda u Beogradu

LIGA EVROPE

3. kolo kvalifikacija

ČETVRTAK

AEK Larnaka - Partizan 18.00

Fenerbahče - Slovacko 19.00

Malme - Dudelanž 19.00

Maribor - Helsinki 20.15

Linfild - Cirih 20.45

Olimpijakos - Slovan 21.00

Šamrok - Škupi 21.00

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
SREMCI I DORCOLCI

04.08.2022 11:16

KIPAR SE MORA PROCI A UPRAVA MORA OTICI. STO DALJE OD STADIONA. PRODANE DUSE, POTRCI