ČEKA IH DUGA ROBIJA? Platini i Blater se prave naivni na optužbe!

Autor:

Sport

03.11.2021

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši zvaničnici FIFA i legende svetskog fudbala Sep Blater i Mišel Platini otpuženi su za prevare i druge zakonske prekršaje u Francuskoj

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sep Blater, nekada prvi čovek FIFA


Sam slučaj pokrenut je 2015. godine nakon što je FIFA opterećena otpužbama za rašinenu koropciju. Ubrzo je svetska fudbalska kuća skolonila Blatera i Platnija sa svih funkcija. Dvojac koji je 17 godina držao fudbalski monopol uskoro će izaći pred sud, a obojici prete višegodišnje zatvorske ili/i novčane kazne. 

 

Glavni deo optužbe usko je vazan za plaćanje Mišela Platinija koji je od 1998. do 2002. godine obavljao savetodavnu funkciju u FIFA. Francuz se tereti da je tražio isplati veću od zarađene, a da je dozvolom Sepa Blatera on taj novac i dobio 2011. godine. 

Tužioci smatraju da su Blater i Platini učestvovali u prevarama, prisvajanjima, lošem upravljanju i falsifikovanju dokumenata. 

 

- Jasno je da je istragu trebalo davno prekinuti. U spisima ima dovoljno izveštaja svedoka i dokumenata koji dokazuju nevinost mog klijenta. 100 odsto sam uveren da ćemo na sudu uspeti da dokažemo to - rekao je advokat Nelen. 

Sa druge strane, Sep Bleter se sam obratio medijima i istakao zadovoljstvo što će napokon doći do suđenja kako bi se "ova priča" završila. Legendarni Švajcarac rekao je da je isplata Platiniju zasnovana na usmenom dogovoru i da je odložena jer FIFA nije bila u mogćnosti da isplati ceo iznos u to vreme. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading