Bio je na pragu odlaska iz Zvezde: El Fardu Ben otkrio zašto nije otišao u Saudijsku Arabiju!

Autor:

Sport

20.04.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

El Fardu Ben bio je veoma važan šraf u ekipi Crvene zvezde kod prethodnog trenera Vladana Milojevića, na čije je insistiranje i stigao na najveći srpski stadion, a ispostavio se i kao jedan od ključnih pojedinaca kod sadašnjeg stratega crveno-belih Dejana Stankovića.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
El Fardu Ben

Bio je na pragu prelaska u Saudijsku Arabiju prošlog leta, ali na kraju nije postigao dogovor, pa je ostao i bez prava da igra Ligu šampiona. U jednom trenutku je delovalo da je na različitim talasnim dužinama sa upravom Crvene zvezde. Međutim, to se promenilo, pa je Ben potpisao novi trogodišnji ugovor sa Zvezdom koji ga veže za crveno-bele boje sve do 2023. godine.

O svemu tome je govorio i za lokalni mediji iz svoje domovine, za sajt Comoros Football 269. Ističe da je zadovoljan Zvezdinom projektom, ali i da je imao druge ponude.

- Bilo je vrlo komplikovano za mene na startu sezone jer nisam bio na listi za Ligu šampiona. Ali, takve stvari se dešavaju. Nažalost po mene. Bio sam u procesu odlaska, ali se to nije dogodilo na kraju. Posle te epizode, fokusirao sam se na klub. Želeo sam da pokažem da sam tu i da sam jedan od najboljih. Potom su mi ljudi iz kluba ponudili da nastavimo našu avanturu- ispričao je Ben.

Nije samo Zvezda želela da potpiše ugovor sa Benom. 

- Naravno da sam imao ponude drugih klubova. Ali mi je delovalo da mi Zvezdin projekat najviše leži i odgovara, da je najbolji za mene. U fazi sam karijere kada favorizujem apsekat porodice. Ne mogu više da učestvujem u projektima gde nisam siguran da ću ostati i šest meseci. Potpisao sam na tri godine sa Zvezdom. To je projekat na duže staze. Nadam se da će se sve ubrzo nastaviti, a u Beogradu ću i dalje imati šansu da igram Ligu šampiona- rekao je Ben.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda

A kako Ben provodi ove dane u samoizolaciji?

- Sve ide dobro. Provodim mnogo vremena sa decom, a u poslednje tri godine zaista nisam imao mnogo vremena za porodicu. Iskoristio sam ovaj period za to. Naravno da mi nedostaje fudbal. Svakog jutra, kada se probudim, doručkujemi imam trening. Imam individualni program za treniranje i trudim se da ga poštujem svakoga dana.

Medije sa Komorskih ostrva  interesovalo je stanje u Srbiji u vezi sa virusom korona, u poređenju sa Francuskom.

- Ovde je manje komplikovano, bolje svakako nego u Francuskoj. Nema mnogo slučajeva zaraženih i umrlih u poređenju sa drugim zemljama. Možemo da kažemo da situacija ide na bolje. Za sada nismo dobili poruku od nadležnih da možemo da nastavimo sa takmičenjima- rekao je Ben.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading