KOSTINA MAJKA KAO VELJINA EKIPA: Krivicu za masakr u "Ribnikaru" prebacuje na druge!

Autor: S. L. - N. V.

Hronika

29.03.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbrana Miljane i Vladimira Kecmanovića dostavila dokaz da je podršku njihovom sinu u ubistvu pružio predsednik streljačkog kluba.

KOSTINA MAJKA KAO VELJINA EKIPA: Krivicu za masakr u "Ribnikaru" prebacuje na druge!

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ, E stock, Nemanja Pančić

Tanjug/RADE PRELIĆ, E stock, Nemanja Pančić

U Višem sudu u Beogradu danas je održano pripremno ročište u parničnom postupku protiv Koste Kecmanovića, njegovih roditelja Miljane i Vladimira i Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", u kojoj je 3. maja prošle godine ubio devetoro dece i školskog čuvara Dragana Vlahovića. Tada je u školi na Vračaru ranjeno petoro dece i nastavnica istorije na čiji čas je dečak došao naoružan očevim oružjem.

Ovu parnicu su u ime J. D. (14) ranjenog u masakru pokrenuli njegovi roditelji, a interesantno je da je strategija odbrane Miljane Kecmanović i njene porodice slična onoj kojoj je pribegla i organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Naime, dok se optuženi Belivuk i Miljković brane time da su im dokazi namešteni i da su za počinjene zločine krivi drugi, tako je i taktika odbrane Miljane Kecmanović i njene porodice počela da se svodi na prebacivanje krivice. Naime, advokat Kecmanovića Marina Ivelja i juče, kao i u postupcima koji se već vode protiv njih, priložila je dokaz da je prvi kontakt s oružjem Kosti omogućio Ratko Ivanović, predsednik streljačkog kluba, tako da ispada da Miljana i njen suprug Vladimir nemaju nikakve veze s tim što je njihov sin počinio monstruozni zločin.

BEŽANJE OD KRIVICE

- Ono što je novo jeste, što smo dostavili dokaz u ovom postupku, da je podršku maloletnom Kosti Kecmanoviću zapravo pružio predsednik streljačkog kluba. To je jasan dokaz dostavljen na sudu - rekla je Marina Ivelja.

Dobro upoznat izvor s ovim slučajem za Srpski telegraf kaže da je ovakva odbrana sramna.

- Sramno je što odbrana Kecmanovića u krivici i parnicama pokušava svu odgovornost da svali na treća lica. Ističu da ga je predsednik streljačkog kluba učio da puca, a ne njegov otac Vladimir, koji ga je dovodio u taj klub. I ovim postupanjem pokazuju bezobzirnost prema žrtvama i ranjenima - istakao je izvor.

Ivelja je predložila saslušanje tuženih roditelja monstruma, kao i saslušanja nastavnika i uprave škole sa namerom da dokažu da u Kostinom ponašanju nije bilo ničeg čudnog.

- Predlažem da se sasluša Dragana Tomić, razredna iz sedmog razreda, i da se iz njene prepiske s Kostom vidi kako se ponašao na kampu i januaru 2023. - rekla je Marina Ivelja.

UBICA PONOVO SVEDOČI

Odbrana Kecmanovića pokušava da ovu parnicu, koju su pokrenuli roditelji ranjenog dečaka J. D., objedini s ostalim tužbama.

- Postupak će trajati i identičan je kao i postupak za preminulu decu. Ono što je činjenica jeste da se vode različiti postupci. Trenutno imamo pet postupaka. U svih pet postupaka biće saslušani tuženi, u svih pet postupaka biće saslušani učiteljica, nastavnica, psiholog, pedagog i direktor škole. Radimo jedan petostruki posao umesto da se sve parnice vode kao jedna parnica i da se na taj način smanje sudski troškovi - rekla je advokat Marina Ivelja.

Ona je otkrila da će dečak-ubica još jednom svedočiti.

- Ponovno pripremno ročiste je zakazano za 31. maj, a nakon toga će biti saslušanje roditelja maloletnog lica, saslušanje Kecmanovića, odradiće se veštačenje sposobnosti za rasuđivanje maloletnog Koste Kecmanovića, i to će veštačenje biti odrađeno u tri predmeta. Za sada je naređeno da se odradi veštačenje njegove sposobnosti u trenutku izvršenja dela - navela je Marina Ivelja.

Na pripremnom ročištu, koje će biti nastavljeno 31. maja, punomoćnik oštećenog, kao i tužena strana, predložili su dugačak spisak dokaza. Između ostalog, traženo je da se Kosta veštači na klinici u kojoj boravi za potrebe ovog postupka.

Sestra žrtve: Odbrana nas vređa

Inače poziv advokata Kecmanovića o spajanju postupaka protiv ove porodice i škole, pozivajući se na ekonomičnost, posebno je uvredljiv za roditelje ubijene dece.
- Bol za decom nema cenu i nema tih para koje bi mogle da nadoknade štetu, ali da advokat Kecmanovića priča o skupoći postupaka je krajnje uvredljivo - kazala je sestra jedne od žrtava Kecmanovića.

Još dva pripremna ročišta

Osim tri parnice koje su u toku, protiv Kecmanovića su zakazana pripremna ročišta za još dve, a pred istim sudom od decembra prošle godine vodi se i krivični postupak protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića. On se tereti da je sinu omogućio da uzme oružje i obučavao ga da puca, a Miljana da je bila u kontaktu s municijom koju je njen sin ispalio u masakru.

Tužitelji nisu bili prisutni

Na današnjoj parnici nisu bili prisutni ni ranjeni dečak ni njegovi roditelji jer im to nije bila obaveza. Prema rečima izvora Republike, ranjeni dečak ima fizičke posledice, kao i psihičku traumu jer je, osim što je ranjen, video kako njegov pomahnitali školski drug puca u nastavnicu i decu koja su danas mrtva ili ranjena kao i on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

https://www.republika.rs/tag/miljana-kecmanovic/186421

Komentari (1)

Loading
Ime

01.04.2024 22:40

Gde ste Tanja? Sve sto ste govorili je bolna istina. Roditelji od najmladjeg masovnog ubice na svetu hoce da izvrdaju i sto pre pobegnu na Havaje ili Moldive. Njih savrseno ne interesuje sto nema vise naseg cuvara Dragana i jos devetoro andjela koji ne mogu vise nikad da se vrate. Ja sam od tuge otisla na grob Bojane i Adrijane jer mi je na istom groblju moj otac sahranjen. Pronasla sam ih, ostavila cvece i dushom danula, koliko mi je bilo lakse. Kao da mi je neki glas rekao da ne brinem i da je sve u redu. Tu su negde, zivi su💓