VANJIN OTAC OTKRIO TAČNO MESTO I VREME KADA MU JE ĆERKA BILA SAMA! Otkrivena tačna putanja ubica devojčice, optuženi ''propevali'' u zatvoru!

Autor:

Hronika

12.12.2023

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveni detalji otmice i ubistva Vanje Đorčevske.

VANJIN OTAC OTKRIO TAČNO MESTO I VREME KADA MU JE ĆERKA BILA SAMA! Otkrivena tačna putanja ubica devojčice, optuženi ''propevali'' u zatvoru!

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

Slučaj Vanje Đorčevske ne prestaje da trese javnost čitavog regiona. Kriminalna grupa predvođena Ljupčom Palevskim Palčom je 27. novembra oko 5 časova ujutru stala na benzinsku pumpu da sipaju gorivo u automobil marke ''citroen'', inače ukraden od ubijenog frizera Pančea Žežovskog, a zatim se odvezli do centra Skoplja gde su oteli četrnaestogodišnju Vanju.

Nadzorne kamere su snimile kretanje otmičara koji su se sastali u ulici u kojoj je Vanja živela, a ona je oko pola 8 ujutru izašla iz stana koji se vodio na ime njenog oca Aleksandra Đorčevskog, takođe osumnjičenog da je učestvovao u otmici ćerke, prenosi Telma.

Na interfonu je Aleksandrovo ime, a zgradu je izgradila kompanija koja je bila u vlasništvu Palevskog.

Republika

Foto: Facebook

Vanja Đorčevska, oteta i ubijena

Prema izjavama osumnjičenih, Vanjin otac je rekao Palevskom kada će njegova ćerka napustiti stan i da će biti sama. Devojčica je oteta na samom ulazu u zgradu, vezali su joj ruke i noge i ubacili je u vreću za spavanje pa u automobil, a smatra se da je otmica bila planirana jer su imali svu opremu - vreću za spavanje, selotejp i sredstva za vezivanje ruku i nogu.

Kako tvrde osumnjičeni, Vanja je ubijena oko 10 časova ujutro. Istakli su i da su nekoliko dana ranije, tačnije, 22. novembra, ukrali automobil ubijenog Žežovskog, a da je Palevski išao ispred ''citroena'' u belom ''renou'', te da su oko 8 i 15 stigli u selo Brazda. 

"Citroen" zapaljen na livadi kod koje je porodica Palevskog posedovala zemljište. Prva istraga je pokazala da su se osumnjičeni nakon Vanjine otmice odmah uputili u atar sela Brazda - od Debar Mala prvo su krenuli ka Partizanskoj, na baznim stanicama Silbo poslednji put hvataju signal Vanjinog telefona. Odatle se voze do hotela "Alekander palas".

Republika

Foto: MAKEDONSKA POLICIJA

Ljupčo Palevski Palčo

Portaliks je objavio snimak na kom se vidi dim u pravcu u kojem je zapaljem ''citroen'' oko 9.37 časova, a ostaci zapaljenog vozila se nalaze na zemljanom području pored improvizovanog puta na jednoj od livada. 

Nakon spaljivanja automobila, osumnjičeni su se vratili istim putem preko Brazde prema Gornom Orižaru, te su nastavili dalje sa ciljem da sahrane Vanjino telo.

Pronađena su dva pištolja i Vanjin telefon, koji su sada na veštačenju, a policija je otkrila učesnike u otmici i ubistvu tinejdžerke. Osumnjičeni su u pritvoru, kao i Vanjin otac, dok je Palevski uhapšen posle nekoliko dana bekstva u Turskoj i trenutno se čeka njegovo izručenje Severnoj Makedoniji.

Motiv ubistva i tačna uloga Vanjinog oca još nisu poznati. Policija pretpostavlja da je devojčica oteta zbog otkupa, ali novac od njene majke Zorice nikada nije tražen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading